lysyn Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 Nie ma jej na stronie a była przecież oficjalną wersją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 20 minutes ago, lysyn said: Nie ma jej na stronie a była przecież oficjalną wersją? Faktycznie. Możliwe, że została usunięta, na skutek "afery szpiegowskiej" . Wiele portali (np. dobreprogramy) również usunęło Maxthona ze swoich baz pobierania. Z tych większych i godnych zaufania serwisów, chyba tylko FileHippo oferuje jeszcze Maxthona . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysyn Posted July 23, 2016 Author Report Share Posted July 23, 2016 Przetestowałem laptopa Nodem 32. I usunelo mi prawie wszystkie wersje nowe Maxthona. PS. Tu sa wszystkie wersje: http://forum.maxthon.com/index.php?/release-notes/ Ale na forum w pobieralni nie ma tej 4.9.3.1000 PS2: Przy pobieraniu z oficjalnej strony jest wersja 4.4.5.1200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 10 hours ago, lysyn said: Przetestowałem laptopa Nodem 32. I usunelo mi prawie wszystkie wersje nowe Maxthona. PS. Tu sa wszystkie wersje: http://forum.maxthon.com/index.php?/release-notes/ Ale na forum w pobieralni nie ma tej 4.9.3.1000 PS2: Przy pobieraniu z oficjalnej strony jest wersja 4.4.5.1200 Maxthon został zgłoszony do wielu producentów oprogramowania AV jako spyware. Więc wcale nie dziwię się, że ESET usuwa pliki instalacyjne. Jak widać ludziom odpowiedzialnym za Maxthona, nie zależy na dobrej opinii, na supporcie własnego produktu i dbaniu o zadowolenie użytkowników. Zamiast tego wolą wydawać jakiś PR - owy bełkot zwany szumnie "oświadczeniem". Pobierz instalkę z FileHippo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galileusz Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 9 hours ago, lysyn said: Nie ma jej na stronie a była przecież oficjalną wersją? Można dalej pobrać z oficjalnego źródła: http://dl.maxthon.com/mx4/mx4.9.3.1000.exe Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 On 23.07.2016 at 10:49 PM, Galileusz said: Można dalej pobrać z oficjalnego źródła: http://dl.maxthon.com/mx4/mx4.9.3.1000.exe Miej na uwadze, że jest to wersja z nienaprawionym UEIP, wysyłającym dane do Chin . Nie bez powodu ukryto ten instalator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john doe Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 44 minutes ago, magg said: Miej na uwadze, że jest to wersja z nienaprawionym UEIP, wysyłającym dane do Chin . Nie bez powodu ukryto ten instalator. a w mx5 ueip jest już naprawiony ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 Just now, john doe said: a w mx5 ueip jest już naprawiony ? "Podobno" ... Wystarczy spojrzeć, jak Chińczycy podchodzą do spraw bezpieczeństwa swoich użytkowników http://forum.maxthon.com/index.php?/topic/20348-leave-you-email-address-here-if-no-downlown-link-received/#comment-105412. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galileusz Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 Wersja 4.4.8.200 jest OK. Z ciekawości przez dwa dni monitorowałem tego maxthona portable z wyłączonym ueip i ani razu nic nie wysłał, ani nie łączył się z ich serwerem u.dcs.maxthon.com lub c.dcs.maxthon.com (223.202.36.54). Do b.dcs.maxthon.com wysyła dane po crash'u. Inne to chmura, certyfikaty itp. Jak sprawdzę Mx5 to napisze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john doe Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 1 hour ago, Galileusz said: Wersja 4.4.8.200 jest OK. Z ciekawości przez dwa dni monitorowałem tego maxthona portable z wyłączonym ueip i ani razu nic nie wysłał, ani nie łączył się z ich serwerem u.dcs.maxthon.com lub c.dcs.maxthon.com (223.202.36.54). Do b.dcs.maxthon.com wysyła dane po crash'u. Inne to chmura, certyfikaty itp. Jak sprawdzę Mx5 to napisze. widocznie się zreflektowali ,dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galileusz Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Zrobiłem monitoring Mx5 przez 8 godzin z wyłączonym ueip i jest "czysty" ;) Łączy się tylko z tym co potrzebne, żadnych podejrzanych pakietów nie stwierdziłem. Więc wygląda na to że naprawili ten problem. Raz się połączył z c.dcs.maxthon.com (223.202.36.54) ale było to zapytanie do DNS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bos_kg Posted October 7, 2016 Report Share Posted October 7, 2016 jak wyłączyć ueip MX5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted October 7, 2016 Report Share Posted October 7, 2016 25 minutes ago, bos_kg said: jak wyłączyć ueip MX5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bos_kg Posted October 7, 2016 Report Share Posted October 7, 2016 dzięki wielkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.