Zbyszek Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Witam. Mam (od tygodnia) zainstalowaną tę wersję Maxthona: 4.9.4.2000 i podaną mam informację, że to najnowsza wersja... Ale już jest chyba wersja 5. Ktoś mi to wyjaśnić może? Dzięki z góry... A tak w ogóle to czy warto zmieniać tę wersję, którą mam na inną, nowszą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 13 minutes ago, Zbyszek said: Witam. Mam (od tygodnia) zainstalowaną tę wersję Maxthona: 4.9.4.2000 i podaną mam informację, że to najnowsza wersja... Ale już jest chyba wersja 5. Ktoś mi to wyjaśnić może? Dzięki z góry... A tak w ogóle to czy warto zmieniać tę wersję, którą mam na inną, nowszą? Wersja, którą posiadasz, jest jak najbardziej aktualną, ostatnią wersją Maxthona z gałęzi 4.x. Co do mx5 - poczytaj komentarze na forum, sprawdź wersję portable i oceń samemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszek Posted November 19, 2016 Author Report Share Posted November 19, 2016 2 hours ago, magg said: Wersja, którą posiadasz, jest jak najbardziej aktualną, ostatnią wersją Maxthona z gałęzi 4.x. Co do mx5 - poczytaj komentarze na forum, sprawdź wersję portable i oceń samemu. OK. Dzięki za odpowiedź (przeglądałem i jakoś nie trafiłem na dyskusję o mx5 - można prosić o link?) Jeszcze jedno: czy aktualizacja przeglądarki jest automatyczna? Jest gdzieś ustawienie tego procesu? Zmieniłem Firefoxa na Maxthona i jestem zadowolony, głownie dlatego, że mx jest szybszy (przynajmniej u mnie); ma też fajne funkcje, ale jedna nie działa: dzielenie okna na 2w1 (znalazłem,że jest to już nieaktywne udogodnienie; szkoda...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 5 minutes ago, Zbyszek said: czy aktualizacja przeglądarki jest automatyczna? dzielenie okna na 2w1 1. Teoretycznie sprawdzanie nowej wersji w mx istnieje; praktycznie - funkcjonuje to dosyć kapryśnie. 2. Funkcja ta "powróciła" w mx 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszek Posted November 19, 2016 Author Report Share Posted November 19, 2016 A proszę powiedz mi czy mx5 jest spolszczony? I którą wersję wybrać?: http://forum.maxthon.com/index.php?/release-notes5/ [pobierając nową wersję nie stracę ustawień gestów myszy i np. folderu ulubionych?] Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 4 minutes ago, Zbyszek said: A proszę powiedz mi czy mx5 jest spolszczony? pobierając nową wersję nie stracę ustawień gestów myszy i np. folderu ulubionych?] 1. Częściowo - http://forum.maxthon.com/index.php?/topic/20658-mx5-błędyproblemyopiniesugestie/&page=4#comment-110923 po użyciu tych plików. 2. Jeśli używasz mx Passport to powinno zsynchronizować Twoje ustawienia, ulubione itd. Chociaż w wypadku transferu danych pomiędzy mx 4 a 5 też różnie bywa, o czym wspominało już parę osób. Nie radzę Tobie instalować jednej wersji przeglądarki na drugą (update z mx 4 do mx 5) - wersję te zasadniczo się różnią i lepiej instalować mx 5 "na czysto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszek Posted November 19, 2016 Author Report Share Posted November 19, 2016 A Ty używasz już mx5? Poustawiałem sobie już niemal wszystko i wizja instalowania mx5 od początku zniechęca mnie do tej aktualizacji... Bez 2w1 można żyć, więc chyba dam sobie spokój z mx5. No chyba, że są w tej nowej wersji jakieś super pozytywne zmiany - są?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
john doe Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 3 hours ago, Zbyszek said: A Ty używasz już mx5? Poustawiałem sobie już niemal wszystko i wizja instalowania mx5 od początku zniechęca mnie do tej aktualizacji... Bez 2w1 można żyć, więc chyba dam sobie spokój z mx5. No chyba, że są w tej nowej wersji jakieś super pozytywne zmiany - są?? Ściągnij sobie portable i sam się przekonaj http://forum.maxthon.com/index.php?/release-notes5/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.