rzviro Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 Witam. Od 2 - 3 tygodni mam pewien problem z wersją 4.4.1.5000. Otóż po wyłączeniu kompa i ponownym włączeniu lub wyjściu i ponownym wejściu w przeglądarkę, Max sam mi się aktualizuje do wersji 4.4.5.2000 ( ostatnio ). Sprawdziłem kilka wcześniejszych wersji ( 4.3; 4.2 itd., nawet 3....... ) i za każdym razem, po ponownym włączeniu aktualizuje mi do wersji 4.4.5.2000 mimo, że aktualizacje mam wyłączone... "Najlepsze" jest to, że po zaktualizowaniu do ( niby ) najnowszej wersji na kartach strony startowej mam te, które wywaliłem rok albo i więcej temu. Oczywiście "chmurka" jest synchronizowana na bieżąco. Ktoś, coś z tego kuma......?????? Zaczyna mnie to "leczyć"!!! Albo kitajce zaczynają fisiować albo mój sprzęt ( chiński zresztą ) próbuje dać mi do zrozumienia, że jest mądrzejszy ode mnie..... Ani jedna ani druga opcja mi się nie podoba Szukałem na tym i innych forach czegoś na ten temat, ale dowiedziałem się tylko, że nie jestem sam z tym kłopotem. Niewielka to pociecha......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 Witam. Od 2 - 3 tygodni mam pewien problem z wersją 4.4.1.5000. Otóż po wyłączeniu kompa i ponownym włączeniu lub wyjściu i ponownym wejściu w przeglądarkę, Max sam mi się aktualizuje do wersji 4.4.5.2000 ( ostatnio ). Sprawdziłem kilka wcześniejszych wersji ( 4.3; 4.2 itd., nawet 3....... ) i za każdym razem, po ponownym włączeniu aktualizuje mi do wersji 4.4.5.2000 mimo, że aktualizacje mam wyłączone... "Najlepsze" jest to, że po zaktualizowaniu do ( niby ) najnowszej wersji na kartach strony startowej mam te, które wywaliłem rok albo i więcej temu. Oczywiście "chmurka" jest synchronizowana na bieżąco. Ktoś, coś z tego kuma......?????? Zaczyna mnie to "leczyć"!!! Albo kitajce zaczynają fisiować albo mój sprzęt ( chiński zresztą ) próbuje dać mi do zrozumienia, że jest mądrzejszy ode mnie..... Ani jedna ani druga opcja mi się nie podoba Szukałem na tym i innych forach czegoś na ten temat, ale dowiedziałem się tylko, że nie jestem sam z tym kłopotem. Niewielka to pociecha......... Spróbuj usunąć "Maxthon Update" z auto startu/ harmonogramu zadań. (np. za pomocą CCleanera) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzviro Posted June 7, 2015 Author Report Share Posted June 7, 2015 Ale jajca - chyba pomogło....... Że też sam o tym nie pomyślałem. Fakt - w rejestr autostartu nie zaglądałem całe wieki. Tylko, że nie mam pojęcia, skąd ta aktualizacja tam się wzięła i kiedy??? Wcześniej takich "jazd" nie było. Dzięki magg za podpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
16990495 Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Spróbuj usunąć "Maxthon Update" z auto startu/ harmonogramu zadań. (np. za pomocą CCleanera) Niestety mam to samo ale u mnie w auto starcie tego nie ma oto scren gdzie to jeszcze może być ? albo może podaj lokalizację tegopliku na dysku by ręcznie to usunąć ? . Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Niestety mam to samo ale u mnie w auto starcie tego nie ma oto scren gdzie to jeszcze może być ? albo może podaj lokalizację tegopliku na dysku by ręcznie to usunąć ? . Np. "C:\Program Files (x86)\Maxthon\Bin\MxUp.exe" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.