MasterB Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Witam, Od pewnego czasu mam problem z Maxthonem 1. Strasznie wolno mi chodzi ekran Quick Access (z linkami w formie kafelków). Animacje (przewijanie w lewo, prawo) chodzą powoli 2. Podobnie wolno chodzi mi JEDNA strona w necie - galeria JoeMonster. Kiedy przewijam w dół strony, wygląda to tak jakby totalnie był zamulony procesor i dawał radę wyświetlać gdzieś na oko 1 FPS. To ta strona: http://joemonster.org/mg/153005,lastup Co ciekawe, pozostałe działy JoeMonster chodzą już prawidłowo. Prawidłowo działa też przy przełączeniu z Ultra na Retro, ale to tylko w przypadku strony - na Quick Access to nie ma wpływu (nie ma możliwości przełączenia) Przeinstalowałem Maxthona, zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej i nic. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 1. Niestety nie zaobserwowałem niczego podobnego u siebie. Jesteś pewien, że w tym czasie Maxthon nie pobiera/ odświeża miniaturek do QA? 2. Faktycznie galeria na Joe Monsterze nie wyświetla się zbyt płynnie (w trybie Ultra)- jedyna rada na chwilę obecną : przeglądaj ją w trybie Retro. Niestety Maxthon posiada obecnie "dość" starą wersję Blinka - to może być przyczyną tych problemów z galerią JM. Trzeba czekać na kolejną wersję Maxthona:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterB Posted February 24, 2015 Author Report Share Posted February 24, 2015 Na 100% nie chodzi o odświeżanie miniaturek... To samo jest jak wyłączę miniaturki i wyświetla się tylko tekst. Może jakoś bym to przełknął jakbym miał jakiegoś rupiecia, ale mój sprzęt (Phenom X4 965 + Radeon 7850) powinien sobie poradzić z płynnym przeglądaniem... Zresztą IE, opera i FF nie mają tych problemów. No nic... poczekam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 MasterB replied at 2015-2-25 00:01 Na 100% nie chodzi o odświeżanie miniaturek... To samo jest jak wyłączę miniaturki i wyświetla ... Standardowo i do znudzenia zapytam - próbowałeś wykonać przeinstalowanie Maxthona "na czysto"? Instalacja na czysto wiąże się z usunięciem danych użytkownika - stosowna opcja pojawia się podczas procesu deinstalacji przeglądarki. Taki mały off-top : ten Twój Phenom do najszybszych również nie należy ... ale fakt - przeglądarka nie powinna mieć zbyt dużych wymagań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterB Posted February 25, 2015 Author Report Share Posted February 25, 2015 Tak, deinstalowałem z usunięciem wszystkich danych. Przy okazji dowiedziałem się że najnowsza wersja (którą już miałem, ale z aktualizacji) posiada adblocka z prawdziwego zdarzenia... Właściwie to nie miałem tego problemu z którąś z poprzednich wersji 4xxxx, ale nie pamiętam którą. Z phenomem to mnie nie rozśmieszaj, radzi sobie wespół z 7850 z Far Cry 4 na max detali to chyba z ekranem startowym przeglądarki też powinien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 MasterB replied at 2015-2-25 17:14 Tak, deinstalowałem z usunięciem wszystkich danych. Przy okazji dowiedziałem się że najnowsza w ... Niestety nie wiem co mógłbym Ci na tą chwilę poradzić. Nikt nie zgłaszał podobnego problemu. Poczekaj na następną wersję Maxthona - może ona coś pomoże. Kolejny off-top - rany, zauważyłem że większość posiadaczy sprzętu od AMD zawsze spina się jak się "obrazi/ naśmiewa" się z ich maszynek ;P. Nie było moim celem wyśmianie Twojego procka - po prostu stwierdzam fakty. Phenom - przestarzała architektura-mogący robić za piecyk w zimowe noce:D R 7850 - również lata świetności ma za sobą . Jakoś nie chce mi się wierzyć w te Twoje max detale na tym sprzęcie ale to już inna sprawa. Fakt faktem - i tu się zgadzamy w 100% - na Twoim sprzęcie nie powinno dochodzić do takich sytuacji, żeby Quick Access nie działał płynnie. Koniec offtopu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts