szczyputek Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Czy u Was też sprawdzanie pisowni nie jest płynne? Tzn. gdy wpiszemy jakies błędne słowo, to "podkreslenie" wyrazu zamraża na chwilę przeglądarkę. Także zaznaczenie źle napisanego wyrazu jest dla Maxthona problemem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Nie zaobserwowałem czegos podobnego u siebie. Spróbuj zaktualizować Maxthona do tej wersji http://forum.maxthon.com/thread-9966-1-1.html. Sugeruję abyś wykonał czystą instalację. Możesz również spróbować pobrać plik słownika jeszcze raz http://forum.maxthon.com/thread-817-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
konieckropka Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Ten problem pojawia się na komputerach które mają mało pamięci RAM i/lub są obciążone innymi programami. Slownik słów w jezyku polskim ma te kilka megabajtow i Maxthon musi z kazda wpisana literka sprawdzic prawie caly ten plik w poszukiwaniu istniejacych tam slow... W takim wypadku moze nawet reinstalacja Windowsa pomoc, bo czesto komputer jest zawalony starymi nieuzywanymi programami i pamiec RAM sie niepotrzebnie marnuje w ten sposob. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukAs Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Ten problem pojawia się na komputerach które mają mało pamięci RAM i/lub są obciążone innymi programami. Nie zgodzę się. Nie mam żadnego demona prędkosci, i3 z 6giga ramu i słownik często się "zamysla" Co nie zdarza się np. w Operze. więc to problem z optymalizacją działania słownika a nie komputerem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 ja nie mam takiego wypasu, a mimo to słownik pracuje bez problemu, więc to nie jest chyba problem optymalizacji słownika ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
konieckropka Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 No wiec widzicie, tak jak mowilem, taka operacja jest bardzo "kosztowna" wiec wplywa na nia bardzo wiele rzeczy w komputerze, systemie i przegladarce ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukAs Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Czy nasz słownik jest wyraźnie większy od Angielskiego ? Pisząc z Angielskim słownikiem nie zauważam wspomnianych lagów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.