Dzacho Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 Po ciężkim powrocie z nieudanego MX5 do MX4 musiałem wyłączyć synchronizację Quick Accessa, MagicFill i Ulubionych do chmury - kilka godzin mi zeszło nad naprawianiem szkód poczynionych przez MX5, w końcu wszystko odzyskałem z folderu backup z katalogu z ustawieniami MX4, czyli wróciłem do dawnych ustawień MX4, ale po zalogowaniu do konta Maxthona, ten uparcie przywracał mi kopię zrobioną przez MX5, co wiązało się z utratą wielu haseł, QA i sortowania Ulubionych. Chciałbym móc usunąć kopię moich danych z chmury, żeby po włączeniu synchronizacji wcześniej wyłączonych QA, MF i Fav, MX4 wysłał obecne ustawienia, a nie odbierał to co tam już ma jako kopię. Wie ktoś jak to zrobić? Przy Ulubionych problemu nie ma, gdyż można sobie wybrać kopię onlinę, którą chcemy przywrócić, ale z QA i MF już to nie działa, co uważam za największą wadę maxthonowej chmury. Powinniśmy mieć możliwość wglądu do naszych danych i usuwania niepotrzebych kopii z całego backupu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 2 minutes ago, Dzacho said: Po ciężkim powrocie z nieudanego MX5 do MX4 musiałem wyłączyć synchronizację Quick Accessa, MagicFill i Ulubionych do chmury - kilka godzin mi zeszło nad naprawianiem szkód poczynionych przez MX5, w końcu wszystko odzyskałem z folderu backup z katalogu z ustawieniami MX4, czyli wróciłem do dawnych ustawień MX4, ale po zalogowaniu do konta Maxthona, ten uparcie przywracał mi kopię zrobioną przez MX5, co wiązało się z utratą wielu haseł, QA i sortowania Ulubionych. Chciałbym móc usunąć kopię moich danych z chmury, żeby po włączeniu synchronizacji wcześniej wyłączonych QA, MF i Fav, MX4 wysłał obecne ustawienia, a nie odbierał to co tam już ma jako kopię. Wie ktoś jak to zrobić? Przy Ulubionych problemu nie ma, gdyż można sobie wybrać kopię onlinę, którą chcemy przywrócić, ale z QA i MF już to nie działa, co uważam za największą wadę maxthonowej chmury. Powinniśmy mieć możliwość wglądu do naszych danych i usuwania niepotrzebych kopii z całego backupu. Niestety nie ma na to rady. Wiele osób w przeszłości miało także z tym problemy, zwracało na to uwagę, prosiło o wprowadzenie zmian - jak widzisz, nic to nie dało. Na chwilę obecną, niestety nie jestem w stanie Tobie pomóc. Jeśli nie masz zamiaru używać Mx5 w przyszłości - trzymaj backup QA z mx 4 gdzieś na dysku. Synchronizacja online QA pomiędzy 4 - tą a 5 - tą wersją jest bez sensu. Różnią się one znacznie a na horyzoncie jest kolejna wersja Quick Access - a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzacho Posted August 4, 2016 Author Report Share Posted August 4, 2016 No cóż, szzkoda Pewnie, że bym wolał MX5 dla jej kompatybilności ze stronami i pluginami, na MX4 nie działa np. nc+ go: strona podaje powód, że przeglądarka jest nieodpowiednia. Czyli wygląda na to, że po powrocie z MX5 skończyła się "era" tych samych ustawień na każdym komputerze, teraz gdy np. dodam link do Ulubionych, nie będę tego miał po zalogowaniu się do MX w domu - a wszystko przez bezsens MX5. Czyli przeglądarka stała się nie do użytku i trzeba ją zmienić na jakąś inną, albo pogodzić się z utratą danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 3 minutes ago, Dzacho said: No cóż, szzkoda Pewnie, że bym wolał MX5 dla jej kompatybilności ze stronami i pluginami, na MX4 nie działa np. nc+ go: strona podaje powód, że przeglądarka jest nieodpowiednia. Czyli wygląda na to, że po powrocie z MX5 skończyła się "era" tych samych ustawień na każdym komputerze, teraz gdy np. dodam link do Ulubionych, nie będę tego miał po zalogowaniu się do MX w domu - a wszystko przez bezsens MX5. Czyli przeglądarka stała się nie do użytku i trzeba ją zmienić na jakąś inną, albo pogodzić się z utratą danych. Nc+ go używam (-łem) bardzo często, nawet na wersji 4.9 - bez większych problemów. Nawet teraz. Sprawdź ustawienia UA - ustaw je na domyślne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzacho Posted August 4, 2016 Author Report Share Posted August 4, 2016 Dzięki, masz rację, zmieniłem UA i śmiga GO, a używam MX 4.4.8.2000, zapomniałem o tym - w pracy (na komputerze w pracy mam zwiechy MX4.9 na W10), ale w domu już używam wersji 4.9. Może kiedyś MX5 zadziała prawidłowo, to spróbuję na wyłączonej chmurze Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 8 minutes ago, Dzacho said: Dzięki, masz rację, zmieniłem UA i śmiga GO, a używam MX 4.4.8.2000, zapomniałem o tym - w pracy (na komputerze w pracy mam zwiechy MX4.9 na W10), ale w domu już używam wersji 4.9. Może kiedyś MX5 zadziała prawidłowo, to spróbuję na wyłączonej chmurze Poczekaj na w miarę stabilną wersję Mx 5 i na nowy QA (który zapowiada się w końcu w miarę sensownie) - będzie bardzo podobny do tego ze obecnej Opery. Tworzenie folderów, miniaturki/ loga stron do wyboru, większa customizacja. Wtedy będziesz mógł sobie poustawiać wszystko na nowo i powinno być ok . Co do problemów z importowaniem wpisów MF - jak na razie jesteś chyba pierwszą osobą, która ma z tym problem. Postaram się dowiedzieć coś więcej na ten temat u odpowiednich osób. Manualna synchronizacja danych z Chmury ma pojawić się w Mx 5 na początku września... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcysik Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 20 hours ago, magg said: Co do problemów z importowaniem wpisów MF - jak na razie jesteś chyba pierwszą osobą, która ma z tym problem. Postaram się dowiedzieć coś więcej na ten temat u odpowiednich osób. Manualna synchronizacja danych z Chmury ma pojawić się w Mx 5 na początku września... Czyli nie można tego błędu rozwiązać wcześnie ? Do września jeszcze sporo czasu pozostało Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 8 minutes ago, marcysik said: Czyli nie można tego błędu rozwiązać wcześniej? Do września jeszcze sporo czasu pozostało. Jak rozumiem, również masz problemy ze źle zsynchronizowanymi hasłami w Magic Fill? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzacho Posted August 4, 2016 Author Report Share Posted August 4, 2016 8 hours ago, magg said: Poczekaj na w miarę stabilną wersję Mx 5 i na nowy QA (który zapowiada się w końcu w miarę sensownie) - będzie bardzo podobny do tego ze obecnej Opery. Tworzenie folderów, miniaturki/ loga stron do wyboru, większa customizacja. Wtedy będziesz mógł sobie poustawiać wszystko na nowo i powinno być ok . Co do problemów z importowaniem wpisów MF - jak na razie jesteś chyba pierwszą osobą, która ma z tym problem. Postaram się dowiedzieć coś więcej na ten temat u odpowiednich osób. Pewnie, że poczekam - jestem z Maxthonem jeszcze od MyIE2, więc tak łatwo się nie poddam Szkoda, że przed naprawą MF nie zrobiłem dla forum zrzutów ekranu, można było porównać. Ale może jeszcze specjalnie zepsuję MF, to zrobię zrzuty i wstawię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcysik Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 Tak . niestety mam z tym problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.