john doe Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 jak to jest w maxthonie z ochroną haseł testuję przeglądarkę aurora browser importuje zakładki z pliku html wchodzę na strony outlook,facebook i przecieram oczy ze zdziwienia gdyż jestem zalogowany co to jest za ochrona że aurora pobiera z mx hasła bez mojej wiedzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 11 minutes ago, warmiak42 said: jak to jest w maxthonie z ochroną haseł testuję przeglądarkę aurora browser importuje zakładki z pliku html wchodzę na strony outlook,facebook i przecieram oczy ze zdziwienia gdyż jestem zalogowany co to jest za ochrona że aurora pobiera z mx hasła bez mojej wiedzy Co za bzdury opowiadasz! W pliku html z ulubionymi są tylko adresy stron, które dodałeś. Aurora domyślnie nie ma ustawionego czyszczenia plików cookies, np. przy wyjściu. Logowałeś się wcześniej do tych serwisów na Aurorze i dlatego ta przeglądarka zapamiętała Twoje loginy. Błagam, nie proś, żebym zrobił kolejny filmik, który udowodni Tobie, w jak wielkim jesteś błędzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PHYR Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Sprawdź, czy te same ulubione nie są obecne na swoim koncieGości i w innych przeglądarkach. Moje hasło facebook został nabyty bez importowania nic zMaxthon, wyobrażam sobie z IE Check that those same favorites are not present in your guest account and in other browsers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john doe Posted January 9, 2016 Author Report Share Posted January 9, 2016 11 hours ago, magg said: Co za bzdury opowiadasz! W pliku html z ulubionymi są tylko adresy stron, które dodałeś. Aurora domyślnie nie ma ustawionego czyszczenia plików cookies, np. przy wyjściu. Logowałeś się wcześniej do tych serwisów na Aurorze i dlatego ta przeglądarka zapamiętała Twoje loginy. Błagam, nie proś, żebym zrobił kolejny filmik, który udowodni Tobie, w jak wielkim jesteś błędzie. jakiś kosmos z aurora browser(chronologicznie krok po kroku) usunąłem cookies i całą resztę wylogowałem się odpaliłem system ninja,wise care 365,odinstalowałem przeglądarkę zaznaczyłem żeby usunęła historię,zakładki itd.zainstalowałem od nowa przeglądarkę dodałem zakładki z pliku html sprawdziłem na outlook.com nie jestem zalogowany myślę po problemie nic bardziej mylnego wyłączam kompa za 1h odpalam browser wchodzą w\w stronę i co jestem zalogowany help co z tym zrobić spotkał się ktoś z takim problemem edit.nadmienię że mam zainstalowanych kilka przeglądarek na jednym kompie na wszystkich te same zakładki a problem występuje tylko na tej jednej Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawomirro Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Z hasłami w Maxthon czasem są różne dziwne rzeczy. Np USOSweb, czyli elektroniczny portal dla studentów i pracowników Uniwersytetu Warszawskiego. Moi rodzice tam pracują i czasem im pomagam. Mają Maxthona i jak jedna osoba się zaloguje i kliknie wyloguj, to po kliknięciu "zaloguj", system automatycznie loguje na wylogowane konto. Chrome, ani Firefox nie robią takich numerów. W Maxthon trzeba usuwać cookies... Link to comment Share on other sites More sharing options...
john doe Posted January 10, 2016 Author Report Share Posted January 10, 2016 10 hours ago, slawomirro said: Z hasłami w Maxthon czasem są różne dziwne rzeczy. Np USOSweb, czyli elektroniczny portal dla studentów i pracowników Uniwersytetu Warszawskiego. Moi rodzice tam pracują i czasem im pomagam. Mają Maxthona i jak jedna osoba się zaloguje i kliknie wyloguj, to po kliknięciu "zaloguj", system automatycznie loguje na wylogowane konto. Chrome, ani Firefox nie robią takich numerów. W Maxthon trzeba usuwać cookies... nic to nie dało wylogowałem się w mx z outlook.com wywaliłem cookies i całą resztę za jakiś czas zaglądam do aurora i jestem zalogowany w maxthonie można usunąć zapisane hasła a w aurora nie widzę takiej opcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 5 minutes ago, warmiak42 said: nic to nie dało wylogowałem się w mx z outlook.com wywaliłem cookies i całą resztę za jakiś czas zaglądam do aurora i jestem zalogowany w maxthonie można usunąć zapisane hasła a w aurora nie widzę takiej opcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
john doe Posted January 10, 2016 Author Report Share Posted January 10, 2016 34 minutes ago, magg said: nic to nie dało w tych opcjach które zaznaczyłeś nie nie ma zapisanego żadnego hasła odznaczyłem enable magic fill wyczyściłem cookies i nic zaczynam już podejrzewać że maxthona i aurora (robią)ci sami ludzie i przeglądarki wymieniają się hasłami Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 Just now, warmiak42 said: nic to nie dało w tych opcjach które zaznaczyłeś nie nie ma zapisanego żadnego hasła odznaczyłem enable magic fill wyczyściłem cookies i nic zaczynam już podejrzewać że maxthona i aurora (robią)ci sami ludzie i przeglądarki wymieniają się hasłami Mylisz się - nie "robią" ci sami ludzie. Aurora jest z Brazylii. Kiedy testowałem tą przeglądarkę i logowałem się z niej chociażby na to forum to nie miałem problemu opisywanego przez Ciebie. Dokładniej będę mógł to sprawdzić w poniedziałek. W międzyczasie sprawdź, czy Aurora "przechwytuje" hasła z innych przeglądarek. Zapisz jakieś nowe hasło np. w IE i sprawdź zachowanie Aurory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.