Kişilerin verilerini taşıma


Toros37

Recommended Posts

Maxthon Tarayıcıyı ilk kurduğumuz da, kayıtlı olan yer imleri, geçmiş vb. gibi tarayıcı verilerini maxthon tarayıcı içine almakta zorluk çekmiyoruz.

Ancak kayıtlı olan parolaların taşınması gerçekleşmiyor. Kayıtlı olan parolaların da taşınması gerekiyor böylece, hiç uğraşmadan ve 3. parti bir program ile şifrelerimizi paylaşmadan taşıma yapabilecek durumda olacağız.

İnternet üzerinde, en önemli bilgilerimiz üyeliklerimiz ve parolalarımız olduğu için, parolalarımızı 3. parti yazılımlar ile paylaşmak istemiyoruz. Bunun yerine maxthon web browserın, diğer tarayıcılardan üye olduğumuz siteyi, üyelik adlarımızı ve parolalarımızı da taşıması mümkün müdür?

Link to comment
Share on other sites

Merhaba Toros37,

Sık kullanılanlarınızı, Hızlı Erişim kutucuklarınızı, ayarlarınızı, notlarınızı, sekmelerinizi, reklam engelleme kurallarınızı, hatta indirilen dosyalarınızı eşitleyebildiğiniz gibi, Sihirli Doldurma verilerinizi de eşitleyebilirsiniz.

Kullanıcı adları ve parolalar önemli olduğu için ilk defa oturum açtığınız bir cihazda hemen eşitlenmez. Eşitlemeyi bir defaya mahsus olmak üzere sizin açmanız gerekir. Bir cihazda Sihirli Doldurma eşitlemesini bir defa açtıktan sonra artık bütün kullanıcı adı ve parolalarınız o cihaza da anında otomatik olarak eşitlenecektir.

Eşitlemeyi etkinleştirmek için, sağ üstteki Seçenekler Menüsüne tıklayın (üç çizgi), kullanıcı adı ve profil fotoğrafınızın olduğu bölümün sağındaki yeşil bulut simgesine tıklayın. Açılan listeden Sihirli Doldurma verisi eşitlemesini etkinleştirin ve Tümünü Eşitle düğmesine tıklayın. Bir kaç saniye sonra bütün kullanıcı adı ve parolalarınız bu cihazınıza da eşitlenmiş olacaktır. Eğer listede etkinleştirilmemiş başka seçenekler varsa, pürüzsüz bir web deneyimi için onların eşitlemesini de etkinleştirmenizi öneririz!

Desteğiniz için teşekkürler (:

Link to comment
Share on other sites

Toros37 replied at 2015-1-15 18:19 back.gif

furkanavshar teşekkürler

Ben yanlış anlatım galiba.

Başka tarayıcıdaki mesela chrome veya fi ...

Estağfirullah, ben yanlış anladım sanırım.

Bir kaç sürüm öncesine kadar Chrome ve Firefox'tan şifreler de aktarılabiliyordu. Şifreleri aktarmak istediğiniz tarayıcı kapalıyken (arka planda ve sistem tepsisinde de kapalı olması gerekiyor) verileri içeri aktarmayı deneyin.

Link to comment
Share on other sites

Şifreleri maalesef aktaramadım. Sorunu lastpass eklentisi ile çözdüm.

Ama keşke farklı programlarla yapmak yerine Maxthon kendisi yapsa.

Açıkçası kimse şifrelerini farklı programların veri tabanına emanet etmek istemez.

Yeni versiyonlarda bu özellik eklenecek mi? Bildirir misiniz?

Teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Toros37 replied at 2015-1-16 01:03 back.gif

Şifreleri maalesef aktaramadım. Sorunu lastpass eklentisi ile çözdüm.

Ama keşke farklı progra ...

Diğer tarayıcılardan şifreleri aktarmak, o tarayıcının buna izin verip vermemesine bağlıdır. Chrome, Firefox gibi tarayıcılardan bir kaç hafta öncesine kadar şifreler alınabiliyordu. Ama son güncellemeleriyle şifre aktarma izinlerini kapattılar.

Link to comment
Share on other sites