konieckropka Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 30 grudnia 2014 została opublikowana wersja Maxthon 4.4.4.600 beta, która posiada wbudowany AdBlock Plus. Wersja instalacyjna 4.4.4.600 beta: http://dl.maxthon.com/mx4/mx4.4.4.600-beta.exe MD5: 1e8734170e421107064ce0f1af6e88b9 Wersja przenośna 4.4.4.600 beta: http://dl.maxthon.com/mx4/maxthon_portable_4.4.4.600-beta.7z MD5: b4d31c353a35bc26a5363ed0834375ff Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARMIAK38 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 bardzo się cieszę że w końcu pojawił się tak długo oczekiwany adblock ale gdzie są polskie listy blokowania reklam czyżbyśmy znowu zostali potraktowani po macoszemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drzemor Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 @UP To dopiero beta, chill man. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 WARMIAK38 replied at 2014-12-30 02:16 bardzo się cieszę że w końcu pojawił się tak długo oczekiwany adblock ale gdzie są polskie l ... A to taki wielki problem dodać sobie samemu polskie listy do AB...?! http://adblocklist.org/adblock-pxf-polish.txt Po za tym "zwykłe" Easylist tak samo dobrze blokuje reklamy jak "specjalne polskie listy" :L Kopiujesz cały tekst/ filtr z linku powyżej, klikasz ikonkę ABP w Maxthonie, wybierasz "Edit filters" i następnie wklejasz cały skopiowany filtr do okienka "Create your filters". Na koniec klikasz "Done". Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARMIAK38 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 magg replied at 2014-12-30 15:45 A to taki wielki problem dodać sobie samemu polskie listy do AB...?! http://adblocklist.org/adblo ... wszystko pięknie tylko u mnie skopiowane filtry nie wyświetlają się w okienku create your filters edit trzeba to zrobić metodą przeciągnij i upuść lecz mimo kliknięcia na done ustawienia nie zostały zapamiętane po restarcie mx Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 WARMIAK38 replied at 2014-12-30 08:14 wszystko pięknie tylko u mnie skopiowane filtry nie wyświetlają się w okienku create your filt ... CTRL+C oraz CTRL+V działają cuda...nie trzeba być "hakierem" żeby opanować te skróty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 WARMIAK38 replied at 2014-12-30 08:14 wszystko pięknie tylko u mnie skopiowane filtry nie wyświetlają się w okienku create your filt ... a spróbuj tak wył i włączyć mx i po filtrach ani śladu tak jest tylko u Ciebie. U mnie wszystko jest w porządku. Chyba nie zamieszczałbym screena gdyby tak nie było...lol :L Od dłuższego czasu testowaliśmy ABP dla Maxthona i nikt nie zgłaszał podobnych problemów więc wina leży po Twojej stronie. EDIT: mam wiele filtrów wrzuconych do ABP (swoje własne, "ciasteczka", easy privacy) i wszystkie się zapisują oraz działają. Standardowo- przeinstaluj na czysto Maxthona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konieckropka Posted December 31, 2014 Author Report Share Posted December 31, 2014 Zastanawiam, po co tacy ludzie, ktorzy zawsze i wszedzie znajdą powód do marudzenia, nadal tu są, nadal używają czegos co ich ciagle denerwuje. Zamiast sprobowac poszukac przyczyny na wlasną rękę, wolą po prostu zalewać złością i hejtem całą społeczność. Dziwi mnie to. Ale dobra, koniec offtopu ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARMIAK38 Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 magg replied at 2014-12-30 18:07 tak jest tylko u Ciebie. U mnie wszystko jest w porządku. Chyba nie zamieszczałbym screena gdyb ... znalazłem na fejsie kogoś kto ma ten sam problem co ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARMIAK38 Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 konieckropka replied at 2014-12-31 16:40 Zastanawiam, po co tacy ludzie, ktorzy zawsze i wszedzie znajdą powód do marudzenia, nadal tu są, ... a jeśli ci ludzie szukają przyczyny i nie mogą jej sami znaleźć to na kogo mogą liczyć kto im pomoże do tej pory myślałem że takimi osobami są moderatorzy czyżbym się mylił Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 WARMIAK38 replied at 2014-12-31 08:45 znalazłem na fejsie kogoś kto ma ten sam problem co ja Chociaż próbowałeś użyć kombinacji CTRL+C do kopiowania filtrów oraz CTRL+V do ich wklejenia do ABP zamiast przeciągania?! Próbowałeś wersji portable, bez logowania się do swojego MX Passport, bez zmieniania jakichkolwiek ustawień (wklej tylko interesujące Cię filtry i zobaczy czy będzie zapisywało)? Spróbuj przeinstalować Maxthona na czysto ( co oznacza usunięcie wszystkich plików łącznie z danymi użytkownika) Czy czekasz na to, żeby ktoś zrobił to za Ciebie?! Ciągle tylko narzekasz-" nie działa to, nie działa tamto". Zastanawiam się ile razy próbowałeś dojść samemu co może być tego przyczyną oraz czy w ogóle stosujesz się do jakichkolwiek rad udzielanych tutaj... Możliwe, że Maxthon nie jest przeglądarką dla Ciebie- albo nie potrafisz jej obsługiwać albo masz zbyt wielkie wymagania co do niej. Najpierw płacz- "nie ma Adblocka, musimy używać innych programów do blokowania reklam"...gdy ABP się pojawił- kolejne lamenty- "nie działa, nie blokuje reklam, oddajcie Adhuntera itd." ... Brak słów... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Ja zainstalowałem nową wersję beta z ADB bez jakichkolwiek ingerencji w ten ostatni i wszytko działa ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARMIAK38 Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 magg replied at 2014-12-31 18:01 Chociaż próbowałeś użyć kombinacji CTRL+C do kopiowania filtrów oraz CTRL+V do ich wklejeni ... niestety to nie pomogło temat adblocka plus jest dla mnie skończony Link to comment Share on other sites More sharing options...
konieckropka Posted January 1, 2015 Author Report Share Posted January 1, 2015 My - jako społeczność - bardzo się w takim razie cieszymy. Mamy nadzieję, że był to Twój ostatni problem z nieumiejętną obsługą przeglądarki Maxthon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WARMIAK38 Posted January 1, 2015 Report Share Posted January 1, 2015 konieckropka replied at 2015-1-1 04:11 My - jako społeczność - bardzo się w takim razie cieszymy. Mamy nadzieję, że był to Twój ost ... czy te dwa twoje posty pomogły mi jakoś w rozwiązaniu mojego i nie tylko problemu nie inni użytkownicy będą się bali o cokolwiek zapytać w obawie że zaraz ich zjedziesz więc prosiłbym żebyś powstrzymał się od takich nic nie wnoszących do sprawy komentarzy magg wylał kubeł zimnej wody na moją głowę ale przynajmniej starał się pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krump Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Ja od siebie moge dodac, że sie bardzo rozczarowąłem tym ADBlockiem, moje autorskie filtry na starego AdHuntera działały lepiej niż ADBlock z listami polskimi. Połowy reklam w ogóle nie blokuje. Jak dla mnie porażka. Zrobili bi lepiej autoskiego AdHuntera, który jest w stsanie importować listy z ADBlocka itp. Lepiej by na tym wyszli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voyvod Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Ja wspomagam się AdMuncher'em, wraz z AdBlock'iem całkiem nieźle sobie radzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krump Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 To może wszystkie Ad'y zainstaluje. Proszę cię, jestem zbyt oblatanym "informatykiem", aby sobie robić śmietnik. Wolę udoskonalać istniejące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konieckropka Posted January 3, 2015 Author Report Share Posted January 3, 2015 Krump, możliwość importowania list w AdBlocka istniała od baaardzo długiego czasu (wystarczyło wkleić reguły z list filtrów). To, że dla ludzi to było zbyt skomplikowane to już inna kwestia. Jak dla mnie, po wprowadzeniu AdHuntera niewiele się zmieniło, tak jak praktycznie nie widziałem nigdzie reklam stosując wbudowane Maxthonowe + swoje własne reguły i filtry, tak teraz też praktycznie nie widzę reklam nigdzie. Nie mniej jednak walczę z przeportowaniem niektórych modyfikacji stylów do stron, które przez kilka lat naprodukowałem i które bardzo mi pomagały (np. ten strasznie pomagający korzystanie z Wikipedii: http://oldforum.maxthon.com/viewthread.php?tid=80274 ). Na razie AdBlocker niestety patrzy na nie z przymróżonym okiem ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts