Hızlı erişim


paufwayne

Recommended Posts

Merhabalar, uzun süedir maxthon kullanıyorum. HEr nerede oturum açsam hızlı erişimlerim gelirdi.

Maxthon un yeni sürümleri iile birlikte tüm hızlı erişim sayfalarım kayboldu. Hızlı erişimde siteler var ama ben oturum açınca kendi kaydettiklerim gelmiyor.

Çözüm için maxthon 3 versiyonunu indirdim; sekmeler gözüktü fakat tasarım olarak yeni sürümü sevdiğim için devam edemedim.

Eski hızlı erişim sekmelerimizi yeni sürüme entege etme imkanımız var mı?

Şayet gözden açırdığım bir ayar var ise yardımcı olabilir misiniz?

Son olarak, mobil maxthon hızlı erişimimde eşlenmiyor.

Teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba paufwayne (:

- Bilgisayardan bütün Maxthon sürümlerini kaldırın. Kaldırma penceresindeki "Kullanıcı verileri de silinsin" gibi kutucukları da işaretleyin.

- Maxthon kaldırılma işlemleri bittikten sonra dosya sisteminizde C:\Users\KullanıcıAdınız\AppData\Local\Temp yolunu izleyin ve buradaki "Maxthon3Cache" ve "MaxthonCrashData" klasörlerini silin. Bu dizinde "Maxthon" veya "mx" ile başlayan başka klasör veya dosya varsa onları da silin.

- Bütün işlemler bittikten sonra http://dl.maxthon.com/mx4/mx4.4.3.3000.exe bağlantısından en son sürümü indirin ve kurun.

- Tarayıcınıza Maxthon Pasaportunuz ile giriş yapın. Sağ üst köşedeki Seçenekler Menüsüne (üç çizgi) tıklayın. En üstte profil resminiz ve kullanıcı adınız göründüğü bölümün sağ tarafında yeşil bir bulut simgesi bulunur.

Bulut simgesine tıklayın ve listedeki her şeyi etkinleştirdikten sonra "Tümünü eşitle" komutunu seçin.

Sorunun devam etmesi durumunda bize tekrar bildirmekten lütfen çekinmeyin.

Link to comment
Share on other sites

Maxthondan çıkış yapıp programı kaldırdım.

C:\Users\Kullanıcıadı\AppData\Local\Temp klasöründeki maxthon dosyalarının tamamını temizledim.

Son sürümü yükledim. Hızlı erişim i eşitledim. Fakat eski sürümdeki hızlı erişimim geri gelmedi.. Maxthon3 ve öncesi sürümlerde kullandığım erişimler yeni sürümde eşitlenmiyor. Hatta yeni sürümde birkaç kısayolun yerini değiştirmiştim onlar eri geldi.

Aklıma şu soru geldi; ben yeni sürümde hızlı erişimde değişiklik yaptığım için (eski hızlı erişim gözükmediği için az çok değiştirmiştim) database den eski hızlı erişimim silinip yerine yenisi mi yazıldı (ya da üzerine yazılıp güncellenirken diğerleri silindi mi): hayır, çünkü mathon3 ve öncesi sürümlerde tüm hızlı erişimlerim gözükmeye devam ediyor.

Benim anladığım şu oldu; maxthon yeni sürüm ile birlikte hızlı erişimi yeniden yapılandırdı ve eskileri devreden çıkardı. Yeni sürüm ile birlike yeni ve boş bir hızlı erişim oluşturdu..

Sizce bunun çözümü var mı? Çünkü uzun zamandır kullandığım için çok fazla kısayolum vardı. Yenisine yapmaya başladığımda düzensizlik oluşuyor. Misal tek tek siteleri eklemek zamanımı aldığı gibi bazı linkleri de hatırlamıyorum..

Ben önceki yıllardan şunu hatırlıyorum; maxthon passport ile herhangi bir tarayıcıdan maxthon web sitesinde oturum açtığım zaman hızlı erişimlerimi görebiliyordum. Şu an göremiyorum.. Acaba kaldırıldı mı? ("sık kullanılanlar"ı görebiliyorum)

Cevabınız için teşekkürler. Kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

paufwayne replied at 2014-12-10 11:15 back.gif

Maxthondan çıkış yapıp programı kaldırdım.

C:\Users\Kullanıcıadı\AppData\Local\Temp klas ...

Önceki sürümlerdeki Hızlı Erişim kutucuklarım Maxthon 4'e de olduğu gibi yüklendi. Herhangi bir değişiklik yaşamadım. Ama sizin durumunuzla ilgili aklıma şöyle bir fikir geliyor: Maxthon Bulut Tarayıcı (v4.4 ve üzeri) yüklediğinizde henüz Hızlı Erişim eşitlemeniz tamamlanmadan değişiklik yaptınız ve eski verilerinizin üzerine yenisi yazılarak buluta eşitlendi.

Yeni sürümle eski sürümler arasında Hızlı Erişim farklılıkları var. Aram motoru eklenebilmesi gibi. Bu yüzden böyle bir durum ortaya çıkmış olabilir.

Hızlı Erişim penceresinde herhangi bir çakışma uyarısı var mı? (Genelde sağ üst köşede olur) Eğer yoksa, başka bir bilgisayara geçici olarak Maxthon 3 yükleyin ve Hızlı Erişim kutucuklarınızı el ile yeniden ekleyin.

Şunu da belirteyim, aynı bilgisayarda farklı bir kaç sürüm ya da kurulum sürümü ile taşınabilir sürüm Maxthon'u bir arada kullanmak bu tür sorunlara neden olabilir. Bulut eşitlemesi hangi değişikleri uygulayacağını belirleyemez.

Link to comment
Share on other sites