ortak platform maxthon


systemapps

Recommended Posts

Merhaba severek kullandığım bir tarayıcı için bir öneride bulunmak istiyorum.windows phone için maxthon bulunmakta ve mevcut ie alt yapısını kullanmakta.Acaba bu tarayıcı metro still yani ortak platform olarak windows 8 veya windows 10 da çıksa sizce güzel olmazmı?mesele uc browser bunu yapmış.metro ie çok hızlı çalışıyor ve windows 10 ile gelen pencere içinde çalışma özelliği ile günlük kullanımda dokunmatik veya olmayan cihazlarda maxthon özellikleriyle ve windows 8 -10 avantajlarıyla kullanmak çok hoş olurdu...

maxthon tarayıcıyı 3.xxx li sürümlerinden beri kullanıyorum ki çok daha öncesine dayanan bir tarayıcı olduğunu da biliyorum.maxthon 4 geri sayım sayacını bile sabırsızlıkla beklemişliğim vardır.Ancak kullandığım süre içerisinde kabul etmelisinizki maxthon hiç bir zaman tam olarak stabil bir tarayıcı olamadı.bu son sürümde bile kilitlenmeler perofrmans sıkıntıları bulunmakta.ama özellikleri için katlanıyorum.

yukarıda bahsettiğim şey kullanıcı deneyimi üzerine çalışan maxthon topluluğuna tüm iyi niyetimle yaptığım güzel bir öneri niteliği taşımaktadır.Bir çok yerde maxthon tarayıcıyı inceledim ve başlıklar açtım.Bir çok arkadaşımı maxthon bağımlısı yaptım.Ancak mx nitro gibi aynı yol üzerinden giden alternatif tarayıcılar yapmak yerine windows altyapısıyla bir alternatif sunulabilir.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba Windows uzerinde nasil bir ozelige sahip oldugu konusunda bilgim yok ama Linux kullanicisi oldugum icin aradigim buttun ozelikler var.Linux isletim sistemi tabi windows tan cok farkli oldugundan kaynaklanabilir ve windows maxthon internet gezegenindeki ozelikler bazilari farkli efekleri olmayabilir. dokunmatik cihazlarda daha farkli ozeilikleri vardir. iyi Tavsiyeler herzaman icin iyidir.

Link to comment
Share on other sites

17423657 replied at 2014-11-4 11:38 back.gif

Merhaba Windows uzerinde nasil bir ozelige sahip oldugu konusunda bilgim yok ama Linux kullanicis ...

hocam linux'te maxthon chrome alt yapısını kullandığı için eklenti ve arayüzde farklılıklar var :victory: windows'ta ise İE alt yapsını kullanıyor yanılmıyorsam ? :o

Link to comment
Share on other sites

derdi27 replied at 2014-11-5 07:06 back.gif

hocam linux'te maxthon chrome alt yapısını kullandığı için eklenti ve arayüzde farklılık ...

windows da varsayılan olarak webkit motoru kullanılıyor.Çift motorulu olmasına rağmen ie çekirdeği sanırım optimize değil pek verimli çalıştığı söylenemez.Eski de olabilir...neyse benim bahsettiğim zaten ie çekirdeği kullanılması değil Metro still bir tarayıcı yapılması...özelliklerin ne kadarı geçebilir gibi konular teknik detaylar orasını maxthon topluluğu daha iyi bilir.Zaten bir alternatif olarak isitiyorum.Mx nitro tarayıcısı bence çok gereksiz gibi duruyor.Webkit motorunun potansiyeli belli.eğer metro still bir tarayıcı yapılırsa hız ve stabilite konusunda hedeflenene daha kısa sürede erişileceğini düşünüyorum.Gerçi windows 7 ve öncesi için geçerli olmayacak ancak windows 10 ile birlikte bu bir sıkıntı olmaktan çıkacaktır diye düşünüyorum.

Link to comment
Share on other sites

derdi27 replied at 2014-11-5 18:06 back.gif

hocam linux'te maxthon chrome alt yapısını kullandığı için eklenti ve arayüzde farklılık ...

Windows PC üzerinde 2010 öncesine kadar IE alt yapısını kullanıyordu. 2010'dan bu yana Maxthon kendi çekirdeğini ve motorunu kullanıyor.

Linux ve Mac üzerinde Chromium tabanlı.

Link to comment
Share on other sites

systemapps replied at 2014-11-6 00:19 back.gif

windows da varsayılan olarak webkit motoru kullanılıyor.Çift motorulu olmasına rağmen ie çe ...

Windows 8 için öneriler arasında modern uygulama yapmak bulunuyordu. Ama gerek görülmemişti. Windows 10 ile beraber konu biraz daha önem kazandı. Chrome gibi çift mod(metro stil-retro stil arası geçiş) olacağını söyleyebilirim.

MxNitro ise yalnızca hıza odaklanılmış alternatif bir tarayıcı. Mx4'ün yükseltgeni konumunda değil.

Mx5 ile daha yenilikçi ve kararlı bir tarayıcı göreceğiz.

Link to comment
Share on other sites