Youtube ve bazı player sorunları


30575532

Recommended Posts

Değerli maxthon sever arkadaşlar,

Bu tarayıcıyı yükler yüklemez çok sevdim ve kullandığım bütün tarayıcılara yükleyerek beğeniyle kullanıyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Açık ara farkla en iyi tarayıcı olduğunu düşünüyorum. Benim sorunum youtube ve bazı playerlarda. Youtube videolarında video açıldıktan sonra ilk bir kaç saniye içerisinde ya siyah ekran ya da çizgisel olarak rengarek bozuk ekranla karşılaşıyorum. Bu durum her zaman oluyor. Her bilgisayarımda oluyor. Bu durumda internet exploreri açmam gerekiyor ve işin tadı tamamen kaçıyor.

İkinci sorunum da flash ya da shockwave player isteyen tarayıcı uygvulamaları çalışmıyor. Bunlar haricinde hiç bir sorun yok.

Umarım çözümü olan sorunlardır.

Teşekkür ederim.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba 30575532, foruma hoşgeldiniz (:

Tarayıcı sürümünüzün eski olduğunu görüyorum. Temiz kurulum yaptığınızda sorununuz çözülecektir.

Temiz kurulum nasıl yapılır?

1) Maxthon Pasaport'unuza giriş yaptığınızdan ve verilerinizin buluta eşitlendiğinden emin olun.

Bulut Sekmeleri ve Sihirli Doldurma eşitlemesi varsayılan olarak devre dışıdır. Etkinleştirmek için; Ana menü > Kullanıcı adı ve e-posta adresinizin sağ üst köşesinde bulunan yeşil bulut simgesine tıklayın. Açılan pencerede sağ sütunda Etkisizleştir Eşitle yazan özelliklerin eşitlemesi etkin demektir. Eğer karşısında Etkinleştir yazan varsa onları da Etkinleştir düğmesine tıklayarak etkinleştirip, sağ alttaki Tümünü Eşitle düğmesine tıklamanız yeterli olacaktır. Tabi eşitlemek istemediklerinizi Etkisizleştir düğmesine tıklayarak devre dışı bırakabilirsiniz. (Devre dışı bırakılan seçenekler grileşir ve altında "Etkisizleştirildi" yazar. Devrede olanlar ise renklidir.)

2) Maxthon Bulut Tarayıcı'yı bilgisayardan kaldırın. Kaldırma penceresinde "Kişi verileri, tarama geçmişi, tanımlama bilgileri de silinsin" gibi bir seçenek kutucuğu çıkmalı. Kutucuğa tik koyduktan sonra kaldırma işleminin sonlanmasını bekleyin.

3) Kaldırıldıktan sonra gizli dosyaların gösterilmesini ayarlayın ve C:\Users\Kullanıcı Adınız\AppData\Local\Temp yolundaki Maxthon3Cache ve MaxthonCrashData klasörlerini ve diğer "Mx" ve "maxthon" adı ile başlayan(veya barındıran) bütün klasörleri ve dosyaları silin.

4) Yeni sürümü http://dl.maxthon.com/mx4/mx4.4.2.2000.exe bağlantısına tıklayarak indirin ve kurun. Ardından Pasaportunuzla giriş yapın.

Tamamdır! (:

4.4.1.5000 sürümünden bir üst sürüme otomatik güncelleme bulunmuyordu. Ama 4.4.2.2000 ile birlikte tarayıcınız sonraki sürümlere otomatik olarak güncellenecek. Ayrıca 4.4.2.2000 sürümü ile birlikte tarayıcı kaldırma işlemlerinde Temp dosyaları da otomatik kaldırılıyor. Yani artık temiz kurulum işlemi uğraştırmayacak. Temiz kurulum için kaldırıp tekrar yüklemek yeterli olacak.

Desteğiniz için teşekkür ederiz!

Link to comment
Share on other sites