Artek Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Przydałaby się wtyczka do drukowania strony, gdzie można zaznaczyć czego nie chce się drukować oraz funkcja drukowania w notatniki online. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek Posted December 7, 2015 Author Report Share Posted December 7, 2015 Przydałaby się wbudowana taka wtyczka jeśli chodzi o drukowanie https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/capture-print/?src=hp-dl-featured gdzie można wybrać co ma być wydrukowane a co ominięte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted December 7, 2015 Report Share Posted December 7, 2015 2 hours ago, Artek said: Przydałaby się wbudowana taka wtyczka jeśli chodzi o drukowanie https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/capture-print/?src=hp-dl-featured gdzie można wybrać co ma być wydrukowane a co ominięte. Co prawda nie jest to dokładnie to samo o co prosisz ale myślę, że na chwilę obecną lepsza taka alternatywa niż nic . Mam na myśli wbudowaną w Maxthona funkcję "Zrzut ekranu", którą można uruchomić np. kombinacją klawiszy CTRL+ F1. Zaznaczasz interesujący Cię obszar strony, zapisujesz i tak zapisany plik możesz wydrukować po uprzednim otwarciu go w programie typu Paint . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek Posted December 18, 2015 Author Report Share Posted December 18, 2015 akurat ta opcja jest jedną z najczęściej używanych przeze mnie tylko się nie sprawdzi jak strona jest dłuższa niż widok na ekranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 13 minutes ago, Artek said: akurat ta opcja jest jedną z najczęściej używanych przeze mnie tylko się nie sprawdzi jak strona jest dłuższa niż widok na ekranie. Możesz spróbować tą pseudo nową wersję zwaną 4.9. Najlepiej w wersji portable (tylko i wyłącznie) - nie radzę jej używać jako głównej przeglądarki. Wybacz - chwilowo nie mam jak sprawdzić tych wydruków - drukarki wrócą do mnie dopiero po nowym roku Link to comment Share on other sites More sharing options...
john doe Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 (edited) 17 minutes ago, magg said: Możesz spróbować tą pseudo nową wersję zwaną 4.9. Najlepiej w wersji portable (tylko i wyłącznie) - nie radzę jej używać jako głównej przeglądarki. Wybacz - chwilowo nie mam jak sprawdzić tych wydruków - drukarki wrócą do mnie dopiero po nowym roku chciałem napisać co sądzę o tym ostatnim gniocie ale pomyślałem że znów powiesz magg że marudzę bo u ciebie jest wszystko ok ale skoro sam napisałeś jak powyżej to jedyne co mogę zrobić to podpisać się obydwiema rękoma ps.nie dość że kazali sobie czekać blisko 2 miesiące na nową wersje mx obciach wprowadzać do użytku taki chłam w którym nic nie działa tak jak należy ,panowie z maxthona powinniście się wstydzić taki prezent? na święta Edited December 18, 2015 by warmiak42 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 (edited) 17 minutes ago, warmiak42 said: chciałem napisać co sądzę o tym ostatnim gniocie ale pomyślałem że znów powiesz że marudzę bo u ciebie jest wszystko ok ale skoro sam napisałeś jak powyżej to jedyne co mogę zrobić to podpisać się obydwiema rękoma Jeszcze raz powtórzę - nie bronię (za wszelką cenę) Maxthona ani nie uważam, że jest ona super idealną przeglądarką. Wracając do sprawy Maxthona w wersji 4.9 - od paru ostatnich buildów (które dane mi było testować) ta przeglądarka to jedno wielkie nieporozumienie. Nie chciałbym upubliczniać moich i paru innych moderatorów zgrzytów pomiędzy nami a twórcami Maxthona... Więc w skrócie - ta wersja jest tak niedorobiona, że nie powinna być w ogóle udostępniana publicznie. Twórcy wiedzieli o wszelkich błędach i niedoróbkach, które im zgłaszaliśmy - po mimo tego wydali tą wersję jako "BETA". Nie nazwałbym tego nawet wczesną alfą... Ale tak to już jest niestety od paru lat - twórcy udostępniają testerom międzynarodowym jakąś wersję do przetestowania, po czym po zaledwie paru godzinach, wypuszczają ją na forum do pobrania dla wszystkich. I kto to niby testuje?! Najlepsze jest to, że ta wersja (instalacyjna) ma poważny błąd uniemożliwiający normalne korzystanie polskim użytkownikom. Mając wybrany język polski nie ma możliwości zmiany żadnych ustawień w opcjach ponieważ są one nieaktywne lub ich nie ma. Błąd ten dotyczy tylko polskiej wersji językowej. Twórcy wiedzieli o tym błędzie kilka godzin przed publicznym wydaniem tej wersji. Wiem o tym, bo to ja znalazłem ten błąd i ja go zgłosiłem... Użytkownikom Windowsa XP również nie polecam tej wersji. "Z nieznanych" przyczyn wersja 4.9 działa ślamazarnie wolno na tym systemie. Dobra - koniec offtopu. Edited December 18, 2015 by magg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magg Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 On Mon Dec 07 2015 10:38:24 GMT+0100 (Środkowoeuropejski czas, Artek said: Przydałaby się wbudowana taka wtyczka jeśli chodzi o drukowanie https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/capture-print/?src=hp-dl-featured gdzie można wybrać co ma być wydrukowane a co ominięte. Trochę spóźnione znalezisko ale może się Tobie i innym przydać. Dodaj do Paska Ulubionych bookmarklet : Quote javascript:(function(){if(window['ppw']&&ppw['bookmarklet']){ppw.bookmarklet.toggle();}else{window._pwyl_home='http://www.printwhatyoulike.com/';window._pwyl_pro_id=null;window._pwyl_bmkl=document.createElement('script');window._pwyl_bmkl.setAttribute('type','text/javascript');window._pwyl_bmkl.setAttribute('src',window._pwyl_home+'static/compressed/pwyl_bookmarklet_10.js');window._pwyl_bmkl.setAttribute('pwyl','true');document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(window._pwyl_bmkl);}})(); Kliknij na niego na stronie, na której potrzebujesz zaznaczyć, co ma być drukowane a co nie. Ogólnie jest to bardzo podobne do tej wtyczki do Firefoxa. Niestety - trzeba posiłkować się tym bookmarklet- em. Nie da rady z niego zrobić wtyczki do Maxthona ( ani 4.4.8 ani tym bardziej do 4.9)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts