systemapps

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

systemapps's Achievements

Freshman

Freshman (1/10)

0

Reputation

  1. bu tarayıcının bir özelliği var.Herkeste ayrı ayrı sorunlar çıkarıyor.Boşuna demiyorum bu web kit motorundan kurtulun ama nerdeee..bunca yıldır sorunsuz bir tarayıcı olamadı.Evet diğer tarayıcılar süper %100 sorunsuz değil ancak maxthondaki sorunlar temel şeyler olduğu için kullanıcıyı direk etkiliyor.Mesela sayfa bozulmaları yaşıyorum ama sorun bunla sınırlı değil. Youtube dan html 5 videosu izlerken tam ekran yaptığımda frame sorunu yaşıyorum.10fps ye kadar düşüyor.
  2. illa bilgisayardan mesajlaşmak istiyorsanız viber kullanın.windows mağaza da var.
  3. Sorunum çözüldü. Maxthon tarayıcıyı uzun süredir kullanıyorum.Özellikleri güzel ancak bir o kadarda sorunlu bir tarayıcı.Hiç hatırlamıyorum ki bir versiyonda sorun olmasın.Eskiden de olur olmadık yere hata bile vermeden kapanıyordu.yinede idare ediyordum ki bu sorun sanırım benim için bardağı taşıran son damla oldu.Konunun gidişatına bakılırsa düzelicek gibi de değil.şahsi kanaatim webkit motoru ile devam edildiği sürece de hiçbir zaman kullanılabilir bir tarayıcı ortaya çıkmayacak ve dahası hiç bir zaman sorunların sonu gelmeyecek. Hal böyleyken tarayıcımı değiştirme kararı aldım.Şimdilik vivaldi iyi gibi duruyor ancak spartan ile de ikinci bir geçiş yapabilirim.Spartan motoru üzerine kurulu bir maxthon bence güzel olurdu gerçi ama maxthon ekibi farklı fantazilerin peşinde mxnitro gibi... ara ara yeni güncellemeri elbet takip ederim ancak eskiden olduğu gibi hatalara tölerans göstermeyeceğim. hadi sağlıcakla kalın.
  4. Bu arada teknik olarak maxthon ekibine raporlayabileceğim bir yöntem varmıdır?
  5. furkanavshar replied at 2015-2-5 14:04 Günlük aktif olarak takip ettiğim bir site olmasına rağmen şimdiye kadar hiçbir cihazımda ... sorun aynı şekilde devam ediyor. kaldırılabilir tüm eklentiler kaldırıldı. Bulut hesabından çıkıldı. Eklentiler tamamen kaldırıldı ve güncel sürüm olarak resmi sitesinden indirildi.(java ve adobe flash player.) Sonuç olarak değişen hiç birşey olmadı. edit: bulut hesabı aktifken tüm eklentileri kaldırmıştım.Hesaptan çıkınca mxgames geri gelmiş nasıl olduysa.küçük bir detay ama şimdi yalancı konumuna düşmeyelim.
  6. furkanavshar replied at 2015-2-5 14:04 Günlük aktif olarak takip ettiğim bir site olmasına rağmen şimdiye kadar hiçbir cihazımda ... daha önce dediğim gibi tek bir eklenti kullanıyorum ve yeni yükledim.Ama yinede kaldırdım sildim.zaten eklentiden önce de böyleydi. adobe flash player ve java program ekle kaldırdan sildim ve resmi sitesinden tekrar yükledim. ayarlar/gelişmiş kısmı varsayılan olarak yazdıklarınız gibi.Bu ayarları hiç kurcalamamıştım zaten. Hesaptan çıkış yapıp belli bir süre bu şekilde kullanırım.Ama bana göre değişen birşey olmayacak.çünkü sorun bir şekilde dışsal değil içsel gibi.uzun süredir maxthon kulalnıyorum daha önce böyle birşey başıma gelmemişti.Son versiyonlarla bu hale geldi. Belki bu sorunu herkes yaşamıyor olabilir ama sorun yaşayan sadece ben değilim.açtığım konularda da geribildirimlerin bir kaçı bu şekilde idi.Yine herzaman teknoseyirde oluyor diye bişey de yok.chip sayfası ve diğer sayfalarda da karşılaşabiliyorum.teknoseyiri sık takip ettiğim için hata teknoseyire denk geldi... maxthon ekibi bunun farkında olması lazım diye düşünüyorum.Sonuçta bu tarayıcıyı kullanırken çökme raporları felan gönderiliyor olması lazım.eğer teknik olarak faydalı bir rapor niteliği taşıyan bir ayar bir gösterim metodu varsa onu da yaparım.
  7. furkanavshar replied at 2015-2-4 15:43 Geri bildirimleriniz bizim için çok önemli. Sorununuzun çözülmemesi durumunda lütfen bildir ... Yukarıdaki işlemleri dediğim gibi uyguladım.Cache klasörüne kadar sildim kayıt defterlerini program vasıtası ile sildim.Üstüne c diskine maxthon yazıp aratıp temp klasöründe bulunan dosyaların hepsini temizledim.maksat temiz bir kurulum yapabilmek tabiki... Temiz kurulum beta olmayan tam sürüm ile yapıldı.Ne yazık ki aynı sorundan tahmin ettiğim üzere kurtulamadığımı gördüm ve tabiki ekran görüntülerini aldım. sistemim hakkında bilgi vermek gerekirse (ki sizin görebildiğinizi düşünüyorum) AMD phenom II 955BE 3.2gz 4 çekirdek 8gb ddr3 ram Nvidia gtx660 128gb SSD windows 8.1 (son güncellemeler yüklü) sürücülerin chipsetlerine kadar güncel Unutmadan söyleyeyim kullandığım tek eklenti bu.Tabiki bu eklentiden çok öncesinde de aynı hatalarla karşıyordum.Bu eklentiyi yeni kurdum.zira maxthon youtube videolarını html5 ile açıp tam ekran yaptığımda fps 10lara kadar düşüyor niyeyse...eklentiyle sorun etmiyorum orası ayrı bu sorun daha büyük. http://extension.maxthon.com/detail/index.php?view_id=2535
  8. furkanavshar replied at 2015-2-3 14:55 Bahsettiğiniz sayfa bozulmaları, yanlış reklam engelleme kuralı oluşturmaktan ve/veya takip ... tamam şimdi bişey yapıcam.en son tam sürümü yükleyeceğim.Yüklemeden önce maxthon cache klasörüne kadar sileceğim.hatta kayıt defterleri için uninstall programı kullanacağım. Varsayılan ayarlara döneceğim.Ve reklam süzgecini devre dışı bırakacağım.(Gerçi kişisel olarak adbloku kapattığım sitede de aynı sorunlar oluyor) Sayfa bozulması yaşadığım zaman herşeyi ortaya koyan bir ekran görüntüsü alıp bu konuya ekleyeceğim.Umarım siz haklı çıkarsınız çünkü bazen tarayıcıyı kapatmak zorunda kalmak çok sinir bozucu oluyor. İkinci sorunum için konuşursam dedikleriniz işaretli ama sorun devam ediyor.
  9. Evet farkındayım beta olduğunun ama bu sorun uzun zamandır tam sürümde var.adblok bahanesi oldu ama beta kullanmamdaki amaçlardan biri de bu sorunlardan kurtulabilmekdi... Maxthonu sağa sola tanıtmak için inceleme de yazıyorum.Ancak aynı bu hata yüzünden deneyenler kullanamadığını söylüyor.Yani sorun bana özel de değil.Dediğim gibi bi kaç tam versiyonlarda bu sorun bulunmakta... Bir diğer sorun ise bazı siteler çok akıcı olmasına rağmen bazı sitelerde scroll yapmak gerçekten zor oluyor.Yani sayfa aşağı yukarı kayamayacak kadar yavaşlıyor.Neyseki ie motoruna geçip bu durumdan kurtulabiliyorum. Son olarak adblok öncesinde de aynı sorunları yaşadığımı belirtmiştim ama önerinizi dikkate alarak "bi ihtimal" de olsa deneyeceğim.
  10. Son bi kaç versiyonda sayfa bozulmaları yaşıyorum.Bazen çok can sıkıcı olabiliyor.Bunun için herhangi bir çalışmya yapılmayacak mı?Sayfa içerikleri birbirine giriyor sekmeler dışarı taşıyor diğer sekmeler beyaz ekranda kalıyor felan...kapatıp açmadan düzelmesi pek olası olmuyor. Uzun süredir düzelir umuduyla güncelleme bekliyorum.Henüz bir gelişme olmadı.Umarım bu hatadan haberdardırlar.
  11. bu özellik geldi geleli doğru düzgün çalıştığını görmedim.Hatta bundan önceki versionda tam kurulum paketi online kurulum paketinden daha eskiydi.Bunun dışında özellikle mobil tarafta neler yeni kısmı güncellenmiyor.yada farklı dillerde farklı şeyler yazıyor.Günün sonunda bu tür konularla her kim yada birim ilgileniyorsa ne yazık ki baştan savma bir şekilde yapıyor.Açıklık ve kararlılıkla ilerlemesi gereken maxthonun ne yazık ki olumsuz tarafları da var.bu tür konular basit ama taviz verilmemesi gereken konular olduğunu düşünüyorum.Siz yaptığınız şeye önem vermezsenin kullanıcı hiç önem vermez...
  12. Mağara ingilizcemlemle user voice kısmına yazmıştım ama burada da yazayım.Mesela bir video açtığımızda indir pencerede oynat kısmının yanına Play to özelliği getirilebilir.Bu şekilde mesela laptopta açtığımız bir videoyu direk televizyona yada DMR destekli tüm DLNA cihazlarda oynatabiliriz...Tabi bu stream edilebilen codecler için geçerli olacak ancak günümüz videolarınının çoğu zaten mp4 formatında yani pek de sorun olmaz. Kenar çubuğu sağ tarafa alınabilseydi iyi olurdu... Adblock sitesinde maxthon için çok yakında denmiş.Bu da önemli bir eksiklik ve maxthon tercihinde önemli bir başrol...
  13. Geleceği olmayan bir tarayıcı...Böyle bir tarayıcı yerine Maxthonun içine tüm eklentileri ve özellikleri devre dışı bırakan bir opsiyon konulabilirdi...Mesela maxthon simgesine sağ tıklayıp nitro modunda çalıştır gibi bir opsiyon ile çok daha iyi olurdu. Yada tarayıcının içinden bir geçiş de olabilir.Ayrıca sanmıyorum ki maxthon hayranı olup da bu tarayıcıyı hoş karşılayabilen birisi çıksın.maxthon kullanıcalarının hiç birine hitap etmiyor.Sadelik isteyen gider internet explorer kullanır.Hem metro hem masaüstü sürümü gayet hızlı çalışıyor.Bundan sonraki belirleyici tek faktör ise internet hızı bu da yazılımın yeteneklerinin dışında birşey...Niye bu kadar karşı çıktım diye soracak olursanız gereksiz iş gücüne karşıyım.Maxthon üzerine yoğunlaşılmalı...Mesela son bir kaç versiyondur sayfa bozulmaları oluyor veya sayfa yok olup beyaz ekran oluyor sekmeler yukarı doğru taşıyor.12gb ram var işlemci desen 4 çekirdek.Bence bu tür eksik kısımlar tamamlanırsa bu tarayıcının kitlesel olarak büyümemesi için hiç bir neden kalmaz.
  14. Merhaba maxthon için yine ben yine bir öneride bulunmak istiyorum.Umarım ilgililere ulaşır. Bilindiği gibi çoğu akıllı tvlerde dlna özelliği var.Bilgisayardaki videoları bu şekilde televizyona aktarabiliyoruz ancak iş web videolarına gelince işler tıkanıyor. Bence maxthon ile bir webden video izlerken indir pencerede oynat butonlarınının yanına bir "play to" yani şurada oynat butonu eklenebilir.Gerçekten çok hoş olur bildiğim kadarıyla her video formatı akış destemiyor ancak çoğu videonun mp4 olduğunu düşünürsek pek bir sorun olacağını sanmıyorum.
  15. kullandım biliyorum ama bunu neden şu haliyle tam sürümlere hatta beta sürümlere konulmadığını anlamıyorum.konulmaması için bir neden varmı? bence yok...