ElectroSelf

MX corrupts downloads

31 posts in this topic

"+Improved the UI of download manager" - sounds good, isn't it? )imho, dl-manager don't need it(

But in fact, when you downloading *.torrent file and press OPEN - you've got the message that this file (torrent) is NOT BENCODING FILE what means the torrent-file is corrupted or orphaned.

Remembering 17 last years, Maxthon never had this type bug. And it doesn't seems like bug, rather INACCURACY or CODING GARBAGE.

Share this post


Link to post
Share on other sites
53 minutes ago, ElectroSelf said:

Maxthon never had this type bug.

1 / I'm pretty sure it did have this bug at some stage a while back.

2 / does it affect all files downloaded or just some? Have you checked with another browser to see if it's the site/file not the MX downloader? I tested with a site that i use and had no issues. A link to the offending file would be handy if possible.

3 / i'm pretty sure the only changes to the Download Manager were aesthetic, nothing behind the scenes affecting how files are downloaded, but could be wrong.

53 minutes ago, ElectroSelf said:

imho, dl-manager don't need it(

Agree with this. I don't think the new UI is much of an improvement over the old. Although it does add some nice things, like the options button, clear history.

But icons moving around (play should replace pause and vice versa), colours out of place (search/show tasks boxes), truncated download path unless you're using a huge window, all seem a little off. Hopefully just a WIP. Time will tell.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This bug affect torrents ONLY. Another browsers and previous version of MX(5.2.5.4000) works EXCELLENT on the same links.

A link to the offending file is impossible cause I dl'ing fom authorized-access sites.

A keyword: MX-downloader downloading a site link or segment instead *.torrent file. (Snap from code-view)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirmed!

Some *.torrent files downloaded by MX5 is a pure HTML code instead of actual torrent data. Same torrent downloaded by Yandex Browser (Crome fork by Yandex) is a correct torrent file.

This problem does not affect ALL of the torrents so problem lies somewhere in Download Manager and sites communication.

For example: if I open rutor.org (and redirected to any of their mirrors) I can download torrent files successfully. If I open booktracker.org MX always download broken torrents.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I downloaded the same file using Maxthon and SlimJet and I already know what the problem is. If there is a link of the type: https://xxxxxxx.xxx/download.php/158893/some.torrent, Maxthon downloads the website instead of the target file, but it saves as a torrent file. There is no redirection to the file.

 

0_1617.png

Edited by Galileusz

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Kilmatar said:

If I open booktracker.org MX always download broken torrents.

Hi Kilmatar,

Failed to register... Could you please provide another URL of this issue? :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, BugSir006 said:

Hi Kilmatar,

Failed to register... Could you please provide another URL of this issue? :(

Let's go private :Ghost_Emoji_42x42:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

CORRUPTED___Move_2018_12_08_09_38_46_Bieganie.tcx

Confirmed too.

Downloaded  *.tcx files from http://www.movescount.com/pl/overview are corrupted.

Instead of xml, data format looks like html. First line is:  <!DOCTYPE html> instead of <?xml version="1.0"?> and file is much smaller than it should be. 

Version 5.2.5.4000 works fine.

Edited by sp3tuf

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

It seems that from the office365 platform, the same thing happens :-(

 

MaxthonSnap20181210231317.png

MaxthonSnap20181210230851.png

 

I just "save" in xlsx and ods format, and it generates the same "html" file

 

MaxthonSnap20181210231530.png

 

In my case, it happens with the chrome engine, but not with the IE engine

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the online platform of my studies, the mentioned errors also occur :Upside-Down_Face_Emoji_Icon_42x42:

Back to the RC

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, pantantrollo said:

In the online platform of my studies, the mentioned errors also occur :Upside-Down_Face_Emoji_Icon_42x42:

Back to the RC

Can we take a time to analyze this issue via TeamViewer? I have tested this issue on some websites but still cannot reproduce. Or could you provide a video of this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, BugSir006 said:

Can we take a time to analyze this issue via TeamViewer? I have tested this issue on some websites but still cannot reproduce. Or could you provide a video of this issue?

If you have a Microsoft account (outlook, hotmail, live etc ..), you can check it.

I think with the catches above it's already clear, right?

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, ElectroSelf said:

so, WHERE IS SOLUTION?

14 hours ago, BugSir006 said:

I have tested this issue on some websites but still cannot reproduce.

There is no solution > because they haven't found the cause > because they can't reproduce the issue.

On 10/12/2018 at 9:20 AM, pantantrollo said:

It seems that from the office365 platform, the same thing happens :-(

Tested using Excel & Word Online no issues. Files save as correct document files. Not sure how different Office365 is, but i can't imagine that it's completely different code to save the files.

If you can test using those, and you still have the problem, it may at least give the dev's something to work with instead of the sites noted that they don't have subscriptions or access to. I'd be extremely surprised if they don't have a Microsoft account setup for testing, or at least one employee that has one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, pantantrollo said:

If you have a Microsoft account (outlook, hotmail, live etc ..), you can check it.

So you're saying you've tested on Office online as well? Or just with Office365?

If that is the case then it makes things even more complicated as it's not a issue common across all users.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

12 minutes ago, 7twenty said:

So you're saying you've tested on Office online as well? Or just with Office365?

If that is the case then it makes things even more complicated as it's not a issue common across all users.

Correct, I was referring to office online (here is also sometimes called office365, sorry)

 

more data that there is a problem with the downloads.

I used the pdf.js viewer addons for the pdf. when downloading a pdf, for example:

https://s2.q4cdn.com/235752014/files/doc_downloads/test.pdf

In the address bar we will see this:


mxaddon-pkg: // {d0e723de-bdd9-4c64-95c6-c1dc9ce289f1} /window.html?pdfLink=https://s2.q4cdn.com/235752014/files/doc_downloads/test.pdf

And if we want to save it, it gives an error. This does not happen with previous versions, including the last 1000.RC

snap_screen_20181212023055.png

 

 

 

Edited by pantantrollo

Share this post


Link to post
Share on other sites
52 minutes ago, pantantrollo said:

Correct, I was referring to office online (here is also sometimes called office365, sorry)

Then as i said, it's going to make things trickier, as it seems there's no issue on my end.

Has anyone with this issue tried on a clean portable version to test?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, pantantrollo said:

Please, have you read what I have put in the pdf and the "addons" mentioned?

Tried to download again.

test.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

snap_screen_20181212041012.png

 

!!! Portable version 5.2.6.1000 , (CLEAN) on dos PC diferents  !!!

 

 

Edited by pantantrollo

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, pantantrollo said:

snap_screen_20181212041012.png

 

Could we remote via TeamViewer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Office online video with some excel ( Portable version 5.2.6.1000 , (CLEAN )

officeonline.mp4

And I repeat, it only happens with the last stable version, not even with the last 1000 RC

If at some point you change the engine (from blink to IE and vice versa), it seems that the download could be done correctly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I confirm the bug, sometimes a broken file is downloaded

5.2.6.1000RC and   5.2.6.1000

111.torrent

Edited by caligula73

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks to a new MxDownloader.dll that @BugSir006 has sent me, it seems that now I do not have the errors downloading files that seem to be redirects.
 
I have tried with the office.com platform, the unzipped and read pdfs with the addons mentioned above, etc .. for now it seems that it is going well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BugSir006 is KING!

HE SOLVED THIS GLITCH.

The point is MxDownloader.dll .

Now I hope(?) that newer version encount it.............................

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/12/2018 at 2:46 AM, pantantrollo said:

Thanks to a new MxDownloader.dll that @BugSir006 has sent me,

And what about the rest of us who also have problems? What a bunch of crap that one user gets a fix and the rest of us have to suffer.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, ElectroSelf said:

BugSir006 is KING!

HE SOLVED THIS GLITCH.

The point is MxDownloader.dll .

Now I hope(?) that newer version encount it.............................

Distressing  :tongue::tongue::tongue:

Share this post


Link to post
Share on other sites