Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Phil Marker

pc issue 100% Disk Usuage

11 posts in this topic

When I boot my notebook, MX5  has a process in task manager showing 100% disk usuage (over 650 MB/s just for MX5 while I didn't start it).    MX5 is not configured to start when booting up.     I clean installed a number of times, but still the same issue.    If I unstall MX5, I don't have the same high disk usuage issue, but I think we know that MX5 is just about the only browser we want in our PC, right?  

Share this post


Link to post
Share on other sites

What OS are you using?

Just because there is nothing showing in the startup tab in taskmanager doesn't mean that it isn't in the registry.

Although it's the first i've heard of MX5 having a startup process?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows 10 Home version.      For a time, I was running verion 4 and MX5, and then deleted V4.   I wonder if part of v4 is still left behind. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

From where did you download your browser the official site? 

Have you checked your Laptop for viruses; did you have cortana enabled; have you tried msconfig?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I downloaded it here.    No virus detected.   Contrana enabled.    What is it that I could try with msconfig? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, Phil Marker said:

Windows 10 Home version.    

Can you check that there are no entries for maxthon in the Task Manager > Startup tab

Share this post


Link to post
Share on other sites

Startup Tab was one of the places I had checked.   It wasn't there.   This really baffled me, because MX5 in another PC of mine is just fine.    I thought I would do another clean install.    This time, I turned the notebook PC off instead of "Restart."    That did the trick!    The issue gone.    I thought that "Restart" is actually a cold boot in Windows.   

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Phil Marker said:

 I thought that "Restart" is actually a cold boot in Windows.   

No, a "proper" cold boot in Win10 involves restarting/shutdown while holding Shift I think. Otherwise the kernel gets hibernated instead of reloaded at the next start to help speed up the system startup.

Not sure why it would affect or even have an MX process still there. I thought it was only system related stuff that was saved, unless you're also hibernating which would save the system status.

But glad to see you found the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Phil Marker said:

Restart" is actually a cold boot in Windows.

No, Restart is considered a "warm boot".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have this issues as well. 5.0.3.2000 with some other issues, eg. I was not able to see mouse right click menu on certain page etc... I think problems appear with continuing work and more tabs open.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You might want to make sure that all previous versions be removed, and try a clean install.   

Share this post


Link to post
Share on other sites