Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

bos_kg

Czy istnieje stabilna wersja Maxthon w obecnej są problemy

27 posts in this topic

Witam serdecznie po probie używania wersji 5.0.1 chcąc wrócić do wersji 4.4.8.200 mam problemy nawet na wersji 4.9.3.100

te problemy to YouTube wideo uruchamiane w trybie retro się nie  uruchamiają podane jest info ze potrzebny jest dodatek flash player   a w trybie urtra wideo odtwarza ale w wersji kinowej a kiedy choć by tvn24.pl chce obejrzeć odtworzy reklamy przed wideo  po czym info materiał mie dostępny a sprawdzałem w wersji 5.0.1 i odważało tvn 24.pl gdyby nie w wersji 5.0.1 to ze nie można okna przystosować jak w innych wersjach ze karty otwarte na dole oraz  i z konta maxthon pobierało moje dane jak zakładki stron  i tez wtyczki używane zostało bym przy mx5 dlatego szukam wersji stabilnej 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, bos_kg said:

Witam serdecznie po probie używania wersji 5.0.1 chcąc wrócić do wersji 4.4.8.200 mam problemy nawet na wersji 4.9.3.100

 

Wersje "stabilne/ ostatnie:titter: :

4.8 http://forum.maxthon.com/index.php?/topic/19076-maxthon-browser-for-windows-v4482000-officially-released/#comment-98729

4.9 http://forum.maxthon.com/index.php?/release-notes/v494200-r22/

 

Problem z odtwarzaniem materiałów wideo na tvn24 jest/ był znany( zgłoszony) i został naprawiony w Mx 5.

Wersje 4.x przestarzałe i obecnie niewspierane - więc nie spodziewaj się, że pojawi się jakaś poprawka naprawiająca problemy z odtwarzaczem na tvn24.

Quote

w trybie retro się nie  uruchamiają podane jest info ze potrzebny jest dodatek flash player

Zainstaluj Flash Player dla ActiveX, włącz obsługę pluginów na stronach.

MaxthonSnap20161005223416.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeśli chcesz kart na dole w Mx 5 - wypakuj oba pliki z załącznika do folderu Bin, znajdującego się w lokalizacji instalacji Maxthona ( np. C:\Pliki programów (x86)\ Maxthon5\Bin) podmieniając te, które już się tam znajdują. Na wszelki wypadek wykonaj kopię tych podmienianych plików (0.dat oraz 1.dat).

MaxthonSnap20161005224015.png

mx5.7z

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak a czy zaimportuje swoje zakładki strony wtyczki uzywane jak w Mx4 a flash mam ze strony flasha przepraszam opcji właczenia wtyczki flash serio nie widę w podanej wersi 4.9

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, bos_kg said:

tak a czy zaimportuje swoje zakładki strony wtyczki uzywane jak w Mx4 

Tak.

MaxthonSnap20161005231854.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Widze ze mam to włączone a mimo to problem 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5.10.2016 at 11:24 PM, bos_kg said:

Widze ze mam to włączone a mimo to problem 5

Opisz dokładniej - jaka wersja Maxthona, jaki system operacyjny, przykładowe linki z problematycznymi stronami?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Używam win 10 home premium i wersji jaką kolega podał 4.9 i niby uruchomione jest obsługa flasha na stronach a bez zmian jest a Mx5 uruchamiam prosi o rejestracje i podaje nr tel przychodzi kod wpisuje a jak wpisę kod ustawiam hasło i podaje ze weryfikacja kod error

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, bos_kg said:

Używam win 10 home premium i wersji jaką kolega podał 4.9 i niby uruchomione jest obsługa flasha na stronach a bez zmian jest a Mx5 uruchamiam prosi o rejestracje i podaje nr tel przychodzi kod wpisuje a jak wpisę kod ustawiam hasło i podaje ze weryfikacja kod error

 

Kliknij "Switch to email" i zaloguj się na swoje konto Mx .

Podaj konkretne linki do niedziałających plików wideo w celu sprawdzenia!

Bez tytułu.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

poradziłem sobie ale nie posłuchałem kolegi a mianowicie te pliki jakie kolega podesłał zamieniłem ale nie zrobiłem kopii i przez tona dole okna mam pasek zakładek a chciał bym jak w wersji 4.4 czy 4.9 je z góry  obniżyć na dół pod pasek adresu 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

W załączniku - backup plików :tap:

Bin.7z

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok rozumiem Super dziękuje a czy sa skiny lub zmiana koloru w wersji mx5

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziękuje ten skin skorka czarna szkoda ze jeszcze nie ma jak na podanym screenie zakładek pod oknem adresu ale lepsza niz biel a męczyłem się z 4 i połowa nie działała rzeczy pozekać tylko na zmianę paska zakładek po nizej okna adresu i ok jest

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, bos_kg said:

Dziękuje ten skin skorka czarna szkoda ze jeszcze nie ma jak na podanym screenie zakładek pod oknem adresu ale lepsza niz biel a męczyłem się z 4 i połowa nie działała rzeczy pozekać tylko na zmianę paska zakładek po nizej okna adresu i ok jest

Pasek zakładek - zaznacz/ włącz tak jak na screenie

MaxthonSnap20161006012840.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ozywam od wczoraj Mx5 i odrazy zaktualizowało przeglądarkę na Windows 10 home premium 64 bit   laptopie samsung rv510 z procesorem pentium,  t4500 2.30 ghz grafika mobile intel 4 series Express chipset family to mam tak włączone mam obsługę plugin ów na wszystkich stronach  jak screen to pokazuje  nie wiem co jest pierwszy raz taki problem a tvn24 pracuje poprawnie

0.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, bos_kg said:

Ozywam od wczoraj Mx5 i odrazy zaktualizowało przeglądarkę na Windows 10 home premium 64 bit   laptopie samsung rv510 z procesorem pentium,  t4500 2.30 ghz grafika mobile intel 4 series Express chipset family to mam tak włączone mam obsługę plugin ów na wszystkich stronach  jak screen to pokazuje  nie wiem co jest pierwszy raz taki problem a tvn24 pracuje poprawnie

0.png

Zasadnicze pytanie - po co chcesz uruchamiać YT w trybie Retro?

Druga sprawa - powtarzam Tobie po raz kolejny - zaktualizuj Flash Player dla ActiveX ( np. poprzez Windows Update) jeśli już koniecznie musisz używać YT w trybie Retro!

Share this post


Link to post
Share on other sites

w retro mi pracuje stabilniej a w urtra jako kinowa ale na zmniejszenie z kinowej nie działa a jak zaktualizować flaha ja aktualizuje jak flash przypomni o aktualizacji

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, bos_kg said:

w retro mi pracuje stabilniej a w urtra jako kinowa ale na zmniejszenie z kinowej nie działa 

Próbowałeś wykonać "czystą instalację" Mx5?

U mnie nie ma żadnych problemów - ani z Flashem w trybie Retro, ani ze zmianą wielkości odtwarzacza...

MaxthonSnap20161006111653.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

zadna aktualizacja w windows update nie jest obecna a jak przedstawiłem screen nie mam jak u kolegi okna odrazu w urtra jest kinowe odtwarzanie i nie mozna tego zienić a retro tez jak widać czytałem co google podpowiada stosuje się do rad ale nie pomagają 

a usuwałem ale jescze raz sprubue odinstalować zainstalować

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, bos_kg said:

zadna aktualizacja w windows update nie jest obecna a jak przedstawiłem screen nie mam jak u kolegi okna odrazu w urtra jest kinowe odtwarzanie i nie mozna tego zienić a retro tez jak widać czytałem co google podpowiada stosuje się do rad ale nie pomagają 

a usuwałem ale jescze raz sprubue odinstalować zainstalować

Używasz jakiegoś rozszerzenia do Youtube? Jeśli tak - wyłącz je i spróbuj ponownie.

Sprawdź również, czy problem występuje w innych przeglądarkach ( w szczególności IE 11).

Share this post


Link to post
Share on other sites

jedyne co uzywam standardowej po instalacji wtyczki mx5 a odinstalowałem reset zrobiłem mędzy czasie wszystko z dysku usunełem  zainstalowałem i to samo

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, bos_kg said:

jedyne co uzywam standardowej po instalacji wtyczki mx5 a odinstalowałem reset zrobiłem mędzy czasie wszystko z dysku usunełem  zainstalowałem i to samo

Sprawdź również, czy problem występuje w innych przeglądarkach ( w szczególności IE 11).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Screen z expolera pokazuje prace odtwarzanie jakie powinno być 

Bez tytułu.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, bos_kg said:

Screen z expolera pokazuje prace odtwarzanie jakie powinno być 

 

Sprawdź opcję zaznaczoną na moim screenie i spróbuj ponownie.

MaxthonSnap20161006121313.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

na retro jak było tak jest nawet z nowym silnikiem załapało chyba trzeba było ten silnik odpalić i zakładkę youtube zresetować i ok jest ale pierwsze sekundy się przycina potem ok idzie 

Share this post


Link to post
Share on other sites