Maxthon Video Yakalama Özelliği


Recommended Posts

Arkadaşlar daha önce facebookta olsun ya da bazı video izleme siteleri olsun maxthonun daha önceki sürümlerinde fareyi video üzerinde tutunca hemen sağ üstte o videoyu kaydedebilme özelliği vardı. 4.4 ü yükledim o özellik gitmiş acaba güncelleme yapayım mı dedim, 4.9 lu son sürümü yükledim gene çıkmadı. Video Capture yani video kaydetme seçeneği kaldırıldı mı maxthonda. Bazı video siteleri izin vermiyordu mesela youtube , ama kaydedilmesine izin veren sitelerde vardı. Mesela facebook. Çok güzel bir özelliki maxthonda bu özellik ve diğer browserlarda yoktu.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba (:

Video yakalama kutusu yalnızca flash videolarda görünmektedir. Öte yandan, Video Yakalama Kutusu görünmese bile Maxthon Kaynak Koklayıcı sayesinde bir web sayfasındaki tüm video, ses ve diğer dosyaları indirebilirsiniz.

Yapmanız gereken "Hızlı Araçlar" (sağ üstte) bölümündeki Kaynak Koklayıcı'ya (mercek simgesi) tıklamak. Açılan pencerede o web sayfasındaki bütün görüntü, ses ve resim dosyalarını tek tek görebilir, istediklerinizi işaretleyip indirebilirsiniz.

 

ÖNEMLİ NOT:

 

4.9 sürümünü yüklemeden önce önceki sürüm Maxthon'u kaldırmalı, temiz kurulum yapmalısınız. Aksi takdirde çok fazla hız, performans ve stabilite sorunu olacaktır.

4.9 sürümünü önceki sürümün üzerine yüklediyseniz, şunları yapın:

1) Program ekle/kaldır'dan Maxthon'u kaldırın.

2) C:\Users\kullanıcı adınız\AppData\Local\Temp yolunu izleyin ve bu klasördeki içinde "Maxthon", "Mx", vs. geçen tüm dosya ve klasörleri silin. (Genelde Mxuninstall, Maxthon3cache, Maxthoninfo gibi klasör adları ve dosyalar bulunur)

3) Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve http://tr.maxthon.com adresinden Maxthon 4.9.1.1000 sürümünü indirip kurun.

Link to comment
Share on other sites

Bir tüyo da benden. Bazı siteler tarayıcı çekirdeğine göre video sunuyor. Ve bu özellik HTML5 sayfalarda işe yaramıyor. İndirme ya da pencede oynatma seçeneği görmüyorsanız çekirdeğinizi Ultra'dan Retro'ya almayı deneyin. Bazı durumlarda işe yarıyor ve bahsettiğiniz özellik açılıyor. Maxthon'un çok kullandığım ve sevdiğim bir özelliği. İyi sörfler!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 11.03.2016 23:24:25, EmreSecurity said:

youtube videolarını yakalayamıyor bu sorunu nasıl çözeriz ?

Youtube videoları için indirmek istediğiniz video açıkken Kaynak Koklayıcıyı açın, Görüntü sekmesine gelin ve Boyutu "Bilinmeyen boyut" olan tüm dosyaları işaretleyin (genelde 2 tane olur, ikisini de işaretleyin), daha sonra "İndir" butonuna basın ve indirilsin. Bu dosyalardan biri indirmek istediğiniz video dosyasıdır. Diğerlerini silebilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.