Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

jahras

Problem z paskiem nawigacji (postępu) w odtwarzaczach online.

10 posts in this topic

Problem ten mam odkąd pamiętam. Do tej pory gdy się on pojawiał, używałem zastępczej przeglądarki (chrome), ale już mnie to powoli zaczyna irytować.

 

Chodzi o pasek nawigacji w playerach online (nie wszystkich, ale na oko 1/3 z nich ma ten problem). Gdy włączę tryb pełnoekranowy w odtwarzaczu, pasek postępu nie znika. Widać animację zanikania, ale gdy zniknie do końca automatycznie pojawia się ponownie, tak jakbym ruszył kursorem, czego nie robię oczywiście. I tak w kółko miga. Jedyne rozwiązanie to inna przeglądarka albo zostawienie kursora na pasku żeby nie znikał, co też czasami nie działa.

 

Przykładowy player w którym pojawia się problem: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=95712 (video w newsie).

 

Czy to jakaś "wbudowana" wada Maxthona czy u mnie coś jest nie tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, jahras said:

Problem ten mam odkąd pamiętam. Do tej pory gdy się on pojawiał, używałem zastępczej przeglądarki (chrome), ale już mnie to powoli zaczyna irytować.

 

Chodzi o pasek nawigacji w playerach online (nie wszystkich, ale na oko 1/3 z nich ma ten problem). Gdy włączę tryb pełnoekranowy w odtwarzaczu, pasek postępu nie znika. Widać animację zanikania, ale gdy zniknie do końca automatycznie pojawia się ponownie, tak jakbym ruszył kursorem, czego nie robię oczywiście. I tak w kółko miga. Jedyne rozwiązanie to inna przeglądarka albo zostawienie kursora na pasku żeby nie znikał, co też czasami nie działa.

 

Przykładowy player w którym pojawia się problem: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=95712 (video w newsie).

 

Czy to jakaś "wbudowana" wada Maxthona czy u mnie coś jest nie tak?

potwierdzam

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, jahras said:

Problem ten mam odkąd pamiętam. Do tej pory gdy się on pojawiał, używałem zastępczej przeglądarki (chrome), ale już mnie to powoli zaczyna irytować.

 

Chodzi o pasek nawigacji w playerach online (nie wszystkich, ale na oko 1/3 z nich ma ten problem). Gdy włączę tryb pełnoekranowy w odtwarzaczu, pasek postępu nie znika. Widać animację zanikania, ale gdy zniknie do końca automatycznie pojawia się ponownie, tak jakbym ruszył kursorem, czego nie robię oczywiście. I tak w kółko miga. Jedyne rozwiązanie to inna przeglądarka albo zostawienie kursora na pasku żeby nie znikał, co też czasami nie działa.

 

Przykładowy player w którym pojawia się problem: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=95712 (video w newsie).

 

Czy to jakaś "wbudowana" wada Maxthona czy u mnie coś jest nie tak?

Problem z GOL- em/ Tvgry.pl (odtwarzaczem) jest znany i dawno już zgłoszony.

Błąd jest naprawiony w wersji 4.9.

Podaj linki do odtwarzaczy, które również sprawiają Tobie jakieś problemy- sprawdzimy.

Po za tymi stronami wymienionymi na początku mojego postu, ja ani nikt inny nie zgłaszał problemu podobnego do opisywanego tutaj przez Ciebie, występującego w innych odtwarzaczach.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z tego co widzę głównie filmy na JWPlayer mają ten problem, gry-online używa właśnie tego playera.

Reszty stron na których miałem problemy nie odwiedzam regularnie więc trudno mi dać teraz przykład. Na pewno nie tylko JWPlayer miał ten problem. Na videomega.tv na pewno się z tym też spotkałem, ale w tym momencie działa bez zarzutu.

Będę uaktualniał listę.

 

Co do Maxthona 4.9. Miałeś rację, problem zniknął a pojawiło się multum innych. Po pierwsze teraz pasek znika jak należy, ale zamiast wideo widzę czarny ekran i słyszę dźwięk.

Na stronie ulubionych nie działają żadne przyciski i nie wyświetla się żadna zawartość (strony, foldery).

Na ekranie opcji wszystko jest upchane na jednej stronie, a przyciski z lewej (zakładki, kategorie, jak zwał tak zwał) też nie reagują.

Na samym dole ciągle wyświetla się link do strony: http://www.haha.mx/joke/2091259

No dzięki za radę :S Ja wiem że beta ale co to ma być? Żart programistów Maxthona czy faktyczny włam hakerów?

Share this post


Link to post
Share on other sites
57 minutes ago, magg said:

Problem z GOL- em/ Tvgry.pl (odtwarzaczem) jest znany i dawno już zgłoszony.

Błąd jest naprawiony w wersji 4.9.

Podaj linki do odtwarzaczy, które również sprawiają Tobie jakieś problemy- sprawdzimy.

Po za tymi stronami wymienionymi na początku mojego postu, ja ani nikt inny nie zgłaszał problemu podobnego do opisywanego tutaj przez Ciebie, występującego w innych odtwarzaczach.

 

nie zgodzę się z tobą magg w 4,9 portable problem o którym pisał jahras występuje nadal mało tego jest odtwarzany dzwięk a nie ma obrazu 

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, jahras said:

Po pierwsze teraz pasek znika jak należy, ale zamiast wideo widzę czarny ekran i słyszę dźwięk.

Na stronie ulubionych nie działają żadne przyciski i nie wyświetla się żadna zawartość (strony, foldery).

Na ekranie opcji wszystko jest upchane na jednej stronie, a przyciski z lewej (zakładki, kategorie, jak zwał tak zwał) też nie reagują.

Na samym dole ciągle wyświetla się link do strony: http://www.haha.mx/joke/2091259

No dzięki za radę :S Ja wiem że beta ale co to ma być? Żart programistów Maxthona czy faktyczny włam hakerów?

Przede wszystkim- czy używasz wersji portable czy instalacyjnej? Czy wykonałeś "czystą" instalację?

  1. Jaką kartę graficzną masz w swoim komputerze (model,wersja sterowników oraz system operacyjny) ? Parę osób zgłaszało coś podobnego i trzeba ustalić czy to nie jest powiązane ze sterownikami do grafiki. U mnie na Intel-ach i Geforce- ach działa ok ale trzeba to sprawdzić. Także będę wdzięczny za wszelkie informacje od Ciebie.
  2. Wspominałem o tym przynajmniej 2 razy tutaj na forum- czytajcie, szukajcie trochę samemu,ok?! 

Błąd ten powoduje spolszczenie zawarte w wersji instalacyjnej. Należy pobrać i podmienić na to, które zamieściłem tutaj na polskim forum.

3. Ten "nieśmieszny" serwis jest/ był w Maxthonie od... wielu lat. Żaden znowu włam. Fakt, moim zdaniem nie powinno to być zawarte w wersji międzynarodowej Maxthona, no ale to tylko moje zdanie... i tysiąca innych użytkowników. Przeprowadź czystą instalację i pozbędziesz się linku do haha. To są jakieś pozostałości po starych wersjach Maxthona, jeśli instalowałeś wersję jedną na drugą. Z tego co pamiętam to haha zostało usunięte dawno temu z Maxthona INT.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Już się za dużo umęczyłem z czystą instalacją Maxthona 4.8 więc poczekam na oficjalną 4.9. Nie, nie robiłem czystej instalacji 4.9 jak już zdążyłeś zauważyć.

Zawsze używam wersji z instalatorem.

 

Co do reszty proszę bardzo:

JCXX6nR.png

7jZtGYZ.png

Sterowniki do karty 337.88 ponieważ nowsze nie są dostępne dla mojej karty.

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, warmiak42 said:

nie zgodzę się z tobą magg w 4,9 portable problem o którym pisał jahras występuje nadal mało tego jest odtwarzany dzwięk a nie ma obrazu 

Patrz screen. Później zamieszczę filmik pokazujący, że problem użytkownika jahras nie występuje (niezanikający nav bar w odtwarzaczu).

Powtórzę: Jaką kartę graficzną masz w swoim komputerze (model,wersja sterowników oraz system operacyjny) ? Parę osób zgłaszało coś podobnego i trzeba ustalić czy to nie jest czasem powiązane ze sterownikami do grafiki. U mnie na Intel-ach i Geforce- ach działa ok ale trzeba to sprawdzić. Także będę wdzięczny za wszelkie informacje od Ciebie.

 

Notatka20151219182604.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, jahras said:

Już się za dużo umęczyłem z czystą instalacją Maxthona 4.8 więc poczekam na oficjalną 4.9. Nie, nie robiłem czystej instalacji 4.9 jak już zdążyłeś zauważyć.

Zawsze używam wersji z instalatorem.

 

Co do reszty proszę bardzo:

JCXX6nR.png

7jZtGYZ.png

Sterowniki do karty 337.88 ponieważ nowsze nie są dostępne dla mojej karty.

Niestety Twoje screeny nie działają.

Wstaw je tutaj na Forum- po prostu zapisanego screenshota przeciągnij i upuść w miejsce zaznaczone na moim screenie i poczekaj aż się wyśle.

Bez tytułu.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites