Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

rzviro

Automatyczna aktualizacja

5 posts in this topic

Witam. Od 2 - 3 tygodni mam pewien problem z wersją 4.4.1.5000. Otóż po wyłączeniu kompa i ponownym włączeniu lub wyjściu i ponownym wejściu w przeglądarkę, Max sam mi się aktualizuje do wersji 4.4.5.2000 ( ostatnio ). Sprawdziłem kilka wcześniejszych wersji ( 4.3; 4.2 itd., nawet 3....... ) i za każdym razem, po ponownym włączeniu aktualizuje mi do wersji 4.4.5.2000 mimo, że aktualizacje mam wyłączone... "Najlepsze" jest to, że po zaktualizowaniu do ( niby ) najnowszej wersji na kartach strony startowej mam te, które wywaliłem rok albo i więcej temu. Oczywiście "chmurka" jest synchronizowana na bieżąco. Ktoś, coś z tego kuma......??????  :twisted:  

Zaczyna mnie to "leczyć"!!! Albo kitajce zaczynają fisiować albo mój sprzęt ( chiński zresztą ) próbuje dać mi do zrozumienia, że jest mądrzejszy ode mnie..... Ani jedna ani druga opcja mi się nie podoba  :verymad: 

Szukałem na tym i innych forach czegoś na ten temat, ale dowiedziałem się tylko, że nie jestem sam z tym kłopotem. Niewielka to pociecha.........   :( 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam. Od 2 - 3 tygodni mam pewien problem z wersją 4.4.1.5000. Otóż po wyłączeniu kompa i ponownym włączeniu lub wyjściu i ponownym wejściu w przeglądarkę, Max sam mi się aktualizuje do wersji 4.4.5.2000 ( ostatnio ). Sprawdziłem kilka wcześniejszych wersji ( 4.3; 4.2 itd., nawet 3....... ) i za każdym razem, po ponownym włączeniu aktualizuje mi do wersji 4.4.5.2000 mimo, że aktualizacje mam wyłączone... "Najlepsze" jest to, że po zaktualizowaniu do ( niby ) najnowszej wersji na kartach strony startowej mam te, które wywaliłem rok albo i więcej temu. Oczywiście "chmurka" jest synchronizowana na bieżąco. Ktoś, coś z tego kuma......??????  :twisted:  

Zaczyna mnie to "leczyć"!!! Albo kitajce zaczynają fisiować albo mój sprzęt ( chiński zresztą ) próbuje dać mi do zrozumienia, że jest mądrzejszy ode mnie..... Ani jedna ani druga opcja mi się nie podoba  :verymad: 

Szukałem na tym i innych forach czegoś na ten temat, ale dowiedziałem się tylko, że nie jestem sam z tym kłopotem. Niewielka to pociecha.........   :( 

Spróbuj usunąć "Maxthon Update" z auto startu/ harmonogramu zadań. (np. za pomocą CCleanera)

post-4817-0-52158400-1433628790_thumb.jp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ale jajca - chyba pomogło....... Że też sam o tym nie pomyślałem. Fakt - w rejestr autostartu nie zaglądałem całe wieki. Tylko, że nie mam pojęcia, skąd ta aktualizacja tam się wzięła i kiedy??? :huh: Wcześniej takich "jazd" nie było. Dzięki magg za podpowiedź  :top:  :smoke:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spróbuj usunąć "Maxthon Update" z auto startu/ harmonogramu zadań. (np. za pomocą CCleanera)

 

Niestety mam to samo ale u mnie w auto starcie tego nie ma oto scren gdzie  to jeszcze może być ? albo może podaj lokalizację tegopliku na dysku by ręcznie to usunąć ? .

post-101252-0-57826600-1434317214_thumb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niestety mam to samo ale u mnie w auto starcie tego nie ma oto scren gdzie  to jeszcze może być ? albo może podaj lokalizację tegopliku na dysku by ręcznie to usunąć ? .

Np. "C:\Program Files (x86)\Maxthon\Bin\MxUp.exe"

Share this post


Link to post
Share on other sites