Maxthon ve Gizlilik


ugrcnsyn

Recommended Posts

Google'ın tüm uygulamaları (Chrome, Google Androidi, Gmail, Google Play Mağazası ve geri kalanları)nda kişisel verilerimizin ve bilgilerimizin, bizim adımıza oluşturulan profillerde şirketlere sattığını ve hükûmetlere dağıttığınu biliyoruz. ( www.donttrack.us )

Bulut Maxthon Tarayıcı kendi hesabımızın dışında, Google'ın yaptığına benzer veya aynı biçimde, kişisel bilgilerimizi (fotoğraflar, bulut deposu, gezinme istatistikleri vb.) paylaşıyor mu, kimlerle paylaşıyor?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Bildiğim kadarıyla Maxthon Tarayıcı'da oturum açmadan eşitleme yapamazsınız. Ayrıca tarayıcınızla birlikte gelen uygulamalar ve varsayılan ayarları kontrol edip, manuel olarak istediğiniz değerleri girerseniz bir adım atmış olursunuz. Onun dışında Maxthon'un gizlilik politikaları hakkında bir bilgim bulunmamakta. Fakat bilgisayarınızda bulunan herhangi bir belgeye ulaşmaya yeltenmeyeceklerini, buluta gönderdiğiniz öğeleri ise zararlı 3. taraflarla paylaşmayacaklarını düşünüyorum.

 

Gezinme istatistikleriyle alakalı ayarlar'da - Kullanıcı Deneyimini Geliştirme Programına Katıl seçeneği bulunmakta. Bu seçenek varsayılan olarak işaretsiz halde gelir, daha fazla bilgiyi Maxthon'un resmi sitesinde bulabilirsiniz. Gezinme alışkanlıklarınız zaten başta google olmak üzere birçok şirket tarafından takip edilmekte. Maxthon daha iyi bir tarayıcı deneyimi sunmak için, kendini geliştirmek için paraya ihtiyaç duyuyorsa varsın toplasın bilgilerimi. Ah eski yaşanmışlıklar... Bayağı değişmişsin Maxthon...

 

İyi günler.

 

Aynı konu burada bulunmakta: http://forum.maxthon.com/index.php/topic/14876-maxthon-ve-gizlilik-privacy/

 

Maxthon'a desteğiniz için teşekkür ederiz (:

 

Yalnızca arama motorları ve hızlı erişimdeki referans bağlantısı barındıran kutucuklardan gelir sağlıyoruz,

Kullanım verilerinizi ise, siz izin verdiğiniz takdirde, tarayıcıyı şekillendirmek, bir sonraki yapıyı hazırlamak ve neleri değiştirmemiz/geliştirmemiz gerektiğini öğrenmek için topluyoruz.

Link to comment
Share on other sites