Sayfa Bozulmaları


systemapps

Recommended Posts

Son bi kaç versiyonda sayfa bozulmaları yaşıyorum.Bazen çok can sıkıcı olabiliyor.Bunun için herhangi bir çalışmya yapılmayacak mı?Sayfa içerikleri birbirine giriyor sekmeler dışarı taşıyor diğer sekmeler beyaz ekranda kalıyor felan...kapatıp açmadan düzelmesi pek olası olmuyor.

Uzun süredir düzelir umuduyla güncelleme bekliyorum.Henüz bir gelişme olmadı.Umarım bu hatadan haberdardırlar.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba systemapps (:

BETA sürümü kullandığınız görülüyor. BETA sürümde bu tür hatalar muhtemeldir.

Ayrıca RklmEngelleme Plus süzgeç listesi ayarlarına girip "Maxthon Listesi"ni kaldırmanız bu tür sorunları çözebilir. Easy List daha kapsamlıdır, içinde Maxthon listesini de barındırmaktadır. Birbirini kapsayan/kesişen listeler kullanmak sayfa bozulmalarına yol açabilir. Süzgeç listesi penceresinde de bu uyarıyı görebilirsiniz.

Tam sürüm için beklemede kalın. (:

Desteğiniz için teşekkür ederiz!

Link to comment
Share on other sites

Evet farkındayım beta olduğunun ama bu sorun uzun zamandır tam sürümde var.adblok bahanesi oldu ama beta kullanmamdaki amaçlardan biri de bu sorunlardan kurtulabilmekdi...

Maxthonu sağa sola tanıtmak için inceleme de yazıyorum.Ancak aynı bu hata yüzünden deneyenler kullanamadığını söylüyor.Yani sorun bana özel de değil.Dediğim gibi bi kaç tam versiyonlarda bu sorun bulunmakta...

Bir diğer sorun ise bazı siteler çok akıcı olmasına rağmen bazı sitelerde scroll yapmak gerçekten zor oluyor.Yani sayfa aşağı yukarı kayamayacak kadar yavaşlıyor.Neyseki ie motoruna geçip bu durumdan kurtulabiliyorum.

Son olarak adblok öncesinde de aynı sorunları yaşadığımı belirtmiştim ama önerinizi dikkate alarak "bi ihtimal" de olsa deneyeceğim.

Link to comment
Share on other sites

systemapps replied at 2015-2-4 01:45 back.gif

Evet farkındayım beta olduğunun ama bu sorun uzun zamandır tam sürümde var.adblok bahanesi old ...

Bahsettiğiniz sayfa bozulmaları, yanlış reklam engelleme kuralı oluşturmaktan ve/veya takip etmekten kaynaklanıyor. En son kararlı sürüme dönüş yaparsanız sekmelerin beyaz ekranda kalmayacağını, sayfaların taşmayacağını gözlemleyeceğinizden emin olabilirsiniz.

Ayrıca Ayarlar > Gelişmiş sekmesindeki -özellikle-

* Yumuşak kaydırmayı etkinleştir

* Retro Kipinde standart hareketlendirmeyi etkinleştir (Bu seçenek IE8 ya da daha yükseğini yüklemenizden sonra kullanılabilir)

* GPU donanım hızlandırmayı etkinleştir

seçeneklerinin işaretli olduğundan emin olun.

Link to comment
Share on other sites

furkanavshar replied at 2015-2-3 14:55 back.gif

Bahsettiğiniz sayfa bozulmaları, yanlış reklam engelleme kuralı oluşturmaktan ve/veya takip ...

tamam şimdi bişey yapıcam.en son tam sürümü yükleyeceğim.Yüklemeden önce maxthon cache klasörüne kadar sileceğim.hatta kayıt defterleri için uninstall programı kullanacağım.

Varsayılan ayarlara döneceğim.Ve reklam süzgecini devre dışı bırakacağım.(Gerçi kişisel olarak adbloku kapattığım sitede de aynı sorunlar oluyor)

Sayfa bozulması yaşadığım zaman herşeyi ortaya koyan bir ekran görüntüsü alıp bu konuya ekleyeceğim.Umarım siz haklı çıkarsınız çünkü bazen tarayıcıyı kapatmak zorunda kalmak çok sinir bozucu oluyor.

İkinci sorunum için konuşursam dedikleriniz işaretli ama sorun devam ediyor.

Link to comment
Share on other sites

furkanavshar replied at 2015-2-4 15:43 back.gif

Geri bildirimleriniz bizim için çok önemli.

Sorununuzun çözülmemesi durumunda lütfen bildir ...

Yukarıdaki işlemleri dediğim gibi uyguladım.Cache klasörüne kadar sildim kayıt defterlerini program vasıtası ile sildim.Üstüne c diskine maxthon yazıp aratıp temp klasöründe bulunan dosyaların hepsini temizledim.maksat temiz bir kurulum yapabilmek tabiki...

Temiz kurulum beta olmayan tam sürüm ile yapıldı.Ne yazık ki aynı sorundan tahmin ettiğim üzere kurtulamadığımı gördüm ve tabiki ekran görüntülerini aldım.

sistemim hakkında bilgi vermek gerekirse (ki sizin görebildiğinizi düşünüyorum)

AMD phenom II 955BE 3.2gz 4 çekirdek

8gb ddr3 ram

Nvidia gtx660

128gb SSD

windows 8.1 (son güncellemeler yüklü)

sürücülerin chipsetlerine kadar güncel

Unutmadan söyleyeyim kullandığım tek eklenti bu.Tabiki bu eklentiden çok öncesinde de aynı hatalarla karşıyordum.Bu eklentiyi yeni kurdum.zira maxthon youtube videolarını html5 ile açıp tam ekran yaptığımda fps 10lara kadar düşüyor niyeyse...eklentiyle sorun etmiyorum orası ayrı bu sorun daha büyük.

http://extension.maxthon.com/detail/index.php?view_id=2535

post-27316425-14315123968198_thumb.png

post-27316425-14315123970334_thumb.png

post-27316425-14315123972457_thumb.png

post-27316425-1431512397435_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

systemapps replied at 2015-2-6 00:33 back.gif

Yukarıdaki işlemleri dediğim gibi uyguladım.Cache klasörüne kadar sildim kayıt defterlerini ...

Günlük aktif olarak takip ettiğim bir site olmasına rağmen şimdiye kadar hiçbir cihazımda böyle bir durumla karşılaşmadım. Global forumda da bu durumdan daha önce hiç bahsedilmedi.

Görsellerden anladığım kadarıyla js, css işleme sorunları var. 3. parti eklentileri devre dışı bırakıp tekrar dener misiniz? Bazı güncel olmayan eklentiler bu tür sorunlara neden olabiliyor. Bir eklenti kurarken, son güncellenme tarihinin yakın olmasına dikkat etmek gerekiyor.

Ayrıca bir de Maxthon Pasaport hesabınızdan çıkış yaparak veya hesabınıza giriş yaparak kontrol edin. Bir değişiklik oluyorsa ayarlarınızla ilgili olup olmadığını anlayabiliriz.

Yine çözülmezse şunları deneyelim, bakalım çözebilecek miyiz:

Ayarlar > Gelişmiş >

'Eklentileri çalıştırmak için tüm sitelere izin ver' kutucuğu işaretli olmalı.

'Tüm sitelerde tanımlama bilgisine izin ver' kutucuğu işaretli olmalı.

'Üçüncü parti tanımlama bilgisi ilkesi: İzin ver' şeklinde olmalı.

Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.

En son Java sürümünü indirin. (v.8 u.31) Ve eski sürümleri Program Ekle/Kaldır üzerinden kaldırın.

FF için Flash Player'ın en son sürümünü yükleyin (NPAPI - v.16)

Link to comment
Share on other sites

furkanavshar replied at 2015-2-5 14:04 back.gif

Günlük aktif olarak takip ettiğim bir site olmasına rağmen şimdiye kadar hiçbir cihazımda ...

daha önce dediğim gibi tek bir eklenti kullanıyorum ve yeni yükledim.Ama yinede kaldırdım sildim.zaten eklentiden önce de böyleydi.

adobe flash player ve java program ekle kaldırdan sildim ve resmi sitesinden tekrar yükledim.

ayarlar/gelişmiş kısmı varsayılan olarak yazdıklarınız gibi.Bu ayarları hiç kurcalamamıştım zaten.

Hesaptan çıkış yapıp belli bir süre bu şekilde kullanırım.Ama bana göre değişen birşey olmayacak.çünkü sorun bir şekilde dışsal değil içsel gibi.uzun süredir maxthon kulalnıyorum daha önce böyle birşey başıma gelmemişti.Son versiyonlarla bu hale geldi.

Belki bu sorunu herkes yaşamıyor olabilir ama sorun yaşayan sadece ben değilim.açtığım konularda da geribildirimlerin bir kaçı bu şekilde idi.Yine herzaman teknoseyirde oluyor diye bişey de yok.chip sayfası ve diğer sayfalarda da karşılaşabiliyorum.teknoseyiri sık takip ettiğim için hata teknoseyire denk geldi...

maxthon ekibi bunun farkında olması lazım diye düşünüyorum.Sonuçta bu tarayıcıyı kullanırken çökme raporları felan gönderiliyor olması lazım.eğer teknik olarak faydalı bir rapor niteliği taşıyan bir ayar bir gösterim metodu varsa onu da yaparım.

Link to comment
Share on other sites

furkanavshar replied at 2015-2-5 14:04 back.gif

Günlük aktif olarak takip ettiğim bir site olmasına rağmen şimdiye kadar hiçbir cihazımda ...

sorun aynı şekilde devam ediyor.

kaldırılabilir tüm eklentiler kaldırıldı.

Bulut hesabından çıkıldı.

Eklentiler tamamen kaldırıldı ve güncel sürüm olarak resmi sitesinden indirildi.(java ve adobe flash player.)

Sonuç olarak değişen hiç birşey olmadı.

edit: bulut hesabı aktifken tüm eklentileri kaldırmıştım.Hesaptan çıkınca mxgames geri gelmiş nasıl olduysa.küçük bir detay ama şimdi yalancı konumuna düşmeyelim.

post-27316425-14315123992879_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Sorunum çözüldü.

Maxthon tarayıcıyı uzun süredir kullanıyorum.Özellikleri güzel ancak bir o kadarda sorunlu bir tarayıcı.Hiç hatırlamıyorum ki bir versiyonda sorun olmasın.Eskiden de olur olmadık yere hata bile vermeden kapanıyordu.yinede idare ediyordum ki bu sorun sanırım benim için bardağı taşıran son damla oldu.Konunun gidişatına bakılırsa düzelicek gibi de değil.şahsi kanaatim webkit motoru ile devam edildiği sürece de hiçbir zaman kullanılabilir bir tarayıcı ortaya çıkmayacak ve dahası hiç bir zaman sorunların sonu gelmeyecek.

Hal böyleyken tarayıcımı değiştirme kararı aldım.Şimdilik vivaldi iyi gibi duruyor ancak spartan ile de ikinci bir geçiş yapabilirim.Spartan motoru üzerine kurulu bir maxthon bence güzel olurdu gerçi ama maxthon ekibi farklı fantazilerin peşinde mxnitro gibi...

ara ara yeni güncellemeri elbet takip ederim ancak eskiden olduğu gibi hatalara tölerans göstermeyeceğim. hadi sağlıcakla kalın.

Link to comment
Share on other sites

systemapps adlı arkadaşa katılıyorum. Aynı sorunu son sürümlerde bende yaşıyorum ve bu günlerde kullanılamaz hale geldi. Online işlemlerinde sayfa durduk yere gidiyor kayıt alamıyorum bütün emeklerim gidiyor. Maxthonu uzun yıllardır kullanıyorum ve öneriyorum çok sevdiğim bir tarayıcı. Ancak arkadaşımız okadar emek vermiş ısrarla her dedeiğinizi denemiş ki belliki bu ayarla ilgili birşey değil. Sürekli sornunun onun ayarlarıyla bilgisayarlarıyla ilgili olduğunu söylemye çalışıyorsunuz. Çevremde maxthona alıştırdığım 12 arkadaşımla beraber aynı sorunu yaşıyoruz. Bunun teknik bir sorun olduğu gayet açık. Geliştirici yada moderatör programda sorun yaşamıyor diye bu programda sorun olmadığı anlamına gelmez. Belki winowsun belli sürümlerinde yapıyor belki ufak bir programın etkisiyle. Arkadaşda zaten bunun için ne gerekiyorsa yapayım teknik rapor göndereyim demiş. Talepte bile bulunmamışsınız. systemapps gibi bende farklı arayışlara girmek zorunda kalacağım gibi.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...