ultra ve retro kipi


derdi27

Recommended Posts

Merhaba derdi27 (:

Ultra Kipi, WebKit tabanlı tarama motoruyla sayfa görüntüler. Retro Kipi ise Trident tabanlı tarama motorudur. Trident çekirdeği(Retro Kipi), IE8 tarayıcı modudur. Retro Kipi'nde gezindiğiniz tüm siteler IE tarayıcısından giriyormuşsunuz gibi görünür.

Çoğunluk web sayfaları WebKit ile doğru görüntülense de, çok nadir olarak bazı -eski- siteler Trident ile daha doğru görüntülenir. Her web sitesinin tarama motoru varsayılan olarak Ultra(WebKit)'dır. Bir web sayfası doğru görüntülenmiyorsa, karakterler kare şeklinde görüntüleniyorsa, formlar doldurulamıyorsa, video açılmıyorsa, bir düğmeye tıklanmıyorsa vs. durumları, o web sitesinin diğer tarama motoruna daha uygun olduğu anlamına gelir. Ultra ve Retro arasında geçiş yapılarak en doğru görüntülenmeyi bulabilirsiniz. Bir web sayfasında hangi tarama kipini seçerseniz, daha sonra tekrar değiştirmenize gerek kalmaz. Maxthon sizin yerinize hatırlayarak, siteyi en son bıraktığınız kipte açar.

Ayarlar > Gelişmiş sekmesindeki "Her zaman Ultra Kipi'ni kullan" kutucuğunun işaretli olmadığından emin olun. Böylece Retro Kip'e ayarladığınız bir site sonraki ziyaretlerinizde otomatik olarak Retro kipte açılır.

Ayrıca yine Ayarlar > Gelişmiş sekmesinin en altındaki "Kullanıcı Tanıtıcı Dizgisini özelleştir" kutucuğunun işaretli olmaması gerekir. Bu ayar web geliştiricileri içindir. İşaretlerseniz, web sayfaları bilgisayarınızı ve tarayıcınızı farklı görür; sayfaları uyumsuz gösterebilir.

Örneğin şu an Win7 üzerinde IE 8 tarayıcısının uyumluluk modu ile giriş yaptığınız görülüyor (: Eğer doğru değilse, bu forum sayfasını Retro Kipinde görüntülediğiniz ya da Kullanıcı Tanıtıcı dizgisini kullandığınız anlamına geliyor.

Umarım yardımım dokunmuştur. Saygılarımla (:

Link to comment
Share on other sites