Videolarda tam ekranda kasma problemi [Çözüldü]


nudecan

Recommended Posts

Öncelikle belirtmem gerek ki Maxthon bulut tarayıcısı gerçekten kullanışlı ve hızlı. 4. nesil i5 işlemcim var ve videoları tam ekran yapınca hızlı sahnelerde arada kasmalar yaşıyorum. Normalde diğer popüler tarayıcılarda bu tarz problemler yaşamadım.

(Konuyu arada takip edebilirim.)

Link to comment
Share on other sites

Merhaba nudecan, foruma hoşgeldiniz (:

Kullandığınız Maxthon sürümü biraz eski. En son Flash sürümünü destekleyen 4.4.1.2000 versiyonunu kurmanızı öneririm.

Buradan indirebilirsiniz: http://forum.maxthon.com/thread-11649-1-1.html

Ayrıca temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim. Bundan sonra Maxthon Bulut Tarayıcı otomatik olarak kendisini güncelleyecek. Ama sizin sürümünüzde bu özellik bulunmuyor.

Bunu gerçekleştirebilmek için yapmanız gereken temiz kurulum aşamaları:

1) Maxthon Pasaport'unuza giriş yaptığınızdan ve verilerinizin buluta eşitlendiğinden emin olun.

Bulut Sekmeleri ve Sihirli Doldurma eşitlemesi varsayılan olarak devre dışıdır. Etkinleştirmek için; Ana menü > Kullanıcı adı ve e-posta adresinizin sağ üst köşesinde bulunan bulut simgesine tıklayın. Açılan pencerede sağ sütunda Etkisiz Eşitle yazan özelliklerin eşitlemesi etkin demektir. Eğer karşısında Etkin yazan varsa onları da Etkin düğmesine tıklayarak etkinleştirip, sağ alttaki Tümünü Eşitle düğmesine tıklamanız yeterli olacaktır. Tabi eşitlemek istemediklerinizi Etkisiz düğmesine tıklayarak devre dışı bırakabilirsiniz. (Devre dışı bırakılan seçenekler grileşir ve altında "Etkisizleştirildi" yazar. Devrede olanlar ise renklidir.)

2) Maxthon Bulut Tarayıcı'yı bilgisayardan kaldırın. Kaldırma penceresinde "Kişi verileri, tarama geçmişi, tanımlama bilgileri de silinsin" gibi bir seçenek kutucuğu çıkmalı. Kutucuğa tik koyduktan sonra kaldırma işleminin sonlanmasını bekleyin.

3) Gizli dosyaların gösterilmesini ayarladıktan sonra C:\Users\Kullanıcı Adınız\AppData\Local\Temp yolundaki Maxthon3Cache ve MaxthonCrashData klasörlerini silin.

4) Maxthon Bulut Tarayıcı'nın yeni sürümünü kurabilirsiniz. Ardından Maxthon Pasaport'unuz ile oturum açtığınızda verileriniz eşitlenecektir.

Yeni sürümü kurduktan sonra Ayarlar > Gelişmiş > İçerik Denetimi sekmesindeki 3 kutucukta da tik olduğundan emin olun.

Eğer bilgisayar ekranınız hem anakartı hem de gerekli durumlarda harici grafik kartını kullanabilen(optimus) özellikli ise, Maxthon Tarayıcı için daima harici grafik kartını kullanacak şekilde ayarlamanız da faydalı olacaktır.

Sorununuz devam ederse bize bildirmekten lütfen çekinmeyin.

Saygılar

Link to comment
Share on other sites

Tam olarak verdiğiniz talimatların aynılarını yaptım, zaten içerik denetimi ve verileri eşitleme aktifti. Sadece programı sildim, programı silince kayıt defterini ve temp klasöründeki program kalıntılarını da kendisi sildi. Problemin düzelip düzelmediğini daha test edemedim fakat test ettiğim zaman buraya gerekli bilgilendirmeyi yaparım. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler, konuyu arada takip edebiliyorum.

Link to comment
Share on other sites

nudecan replied at 2014-6-21 21:56 back.gif

Kasma problemi devam ediyor, bu sebepten farklı bir tarayıcıdan film izliyorum.

Sorun için özür dileriz.

Bilgisayarınızın sistem özelliklerini yazabilir misiniz, rica etsem? Emsali bir bilgisayarda problemin genel olup olmadığını test etmek istiyorum.

Link to comment
Share on other sites

Cihazım MSI GE60; i5-4200M işlemci, GTX 765M grafik, 16 GB bellek, ısınma olayı yaşanmaması için turbo fan mevcut.

"GPU donanım hızlandırmayı" devre dışı bıraktım. Bu gece film izliycem problem düzelirse veya devam ederse geri bildirim yapar melih'in dediği olayı denerim diycem de ben o retro-turbo olayını anlamadım. Turbo olunca diğer popüler tarayıcılardakinden biraz daha hızlı çalışıyor zaten 10dan fazla tarayıcıyı test ettim hız olarak, Retro yapınca da Maxthon sitelere yavaş giriyor, internetim sahil kısımda olduğum için 4mbit çekiyor. Acaba birisi detaylı bir şekilde turbo-retro olayının açıklama linkini atabilir mi? yardım linki de olabilir hiç farketmez.

Link to comment
Share on other sites

nudecan replied at 2014-6-23 23:52 back.gif

Cihazım MSI GE60; i5-4200M işlemci, GTX 765M grafik, 16 GB bellek, ısınma olayı yaşanmaması i ...

Ayrıca Maxthon'un tümleşik eklentileri dışında herhangi bir 3. parti uzantı kurduysanız, bu da kasılmaya neden olabilir. Devre dışı bırakmak sorunu çözebilir.

Link to comment
Share on other sites

Şuana kadar önerilen tüm işlemleri yaptım fakat yine olmadı. Hatta "GPU donanım hızlandırmayı" devre dışı bırakınca biraz daha fazla kastı nedense. Turbo-retro modu da bir şeyi değiştirmiyor.

3. parti yazılım bulunmuyor; Maxthon ile gelen eklentilerden başka eklenti bulunmuyor.

# Tamamıyla flash olan sitelerde de kasma problemi yaşıyorum. Tarayıcıya fazla yük binince yavaşlıyor ve nedense boştayken tarayıcının kendi değerlerine göre 30% cpu kullanımı gösteriyor, video izlerken 60% falan oluyor.

Link to comment
Share on other sites

nudecan replied at 2014-6-25 16:40 back.gif

Şuana kadar önerilen tüm işlemleri yaptım fakat yine olmadı. Hatta "GPU donanım hızlandırma ...

Temiz kurulum aşamasında bir takım dosyaları silmenizi tavsiye etmiştim. Ama siz "Zaten kaldırınca kendiliğinden silindi" demiştiniz. Muhtemelen yanlış yere baktınız, çünkü bahsettiğim dosyalar kaldırma sonrası silinmiyor. El ile silinmesi gerekiyor.

Sorunun devam etmesi bundan kaynaklı. CPU kullanım oranını görünce iyice emin oldum.

Şu adımların uygulandığından emin olun lütfen:

1 > Kaldırma işlemi esnasında Kullanıcı verileri, geçmiş ve ayarların silinmesiyle ilgili kutucuğu işaretleyip Maxthon'u kaldırın.

2 > Gizli dosyaların gösterilmesini ayarladıktan sonra C:\Users\Kullanıcı Adınız\AppData\Local\Temp yolundaki Maxthon3Cache , MaxthonCrashData klasörlerini ve diğer "Mx" ve "maxthon" adı ile başlayan(veya barındıran) bütün klasörleri ve dosyaları silin.

3 > http://forum.maxthon.com/forum.php?mod=viewthread&tid=11649&extra=page%3D1%26filter%3Dtypeid%26typeid%3D45%26typeid%3D45 sayfasındaki "Installer Version"u indirip kurun ve Maxthon Pasaport'unuza oturum açın.

Link to comment
Share on other sites

Dediklerinizi harfiyen yaptım. Bu arada daha önceki kaldırma talimatınız da Mx dosyalarını da silin demediğiniz için ben de silmemiştim. Bilmiyordum çünkü. Gelişmiş kaldırma programı ile Maxthon'un kendi kaldırma aracı aracılığıyla kaldırıyorum, gelişmiş kaldırma programı da kendi aracı işi bitirdikten sonra kayıt defterini falan temizliyor. Bu sefer de Maxthon3Cache ve MaxthonCrashData klasörlerini göremedim, yoktu. Ama Mx olarak 3 klasör sildim.

İşlemci kullanımı şuan 2%, ama aniden 20% olabiliyor. Maxthon'da 35% iken win8.1 görev yöneticisinden cpu kullanımı 0,2% olarak gözüküyor. Maxthon'un verdiği değerler neyi ifade ediyor? Çünkü Maxthon'un verdiği değerler yükselince kasmalar yaşanıyor. 80% olunca sıkıntı. Bu gece bi' film daha izlemeyi düşünüyorum, problem gitmiştir umarım.

Link to comment
Share on other sites

nudecan replied at 2014-6-25 21:34 back.gif

Dediklerinizi harfiyen yaptım. Bu arada daha önceki kaldırma talimatınız da Mx dosyalarını da ...

Eğer sorun devam ederse, bir de Pasaport'unuzdan çıkış yaparak kullanmayı deneyebilir misiniz? Maxthon ayarlarınızla ilgili olup olmadığını öğrenmiş oluruz.

Geri bildirimleriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ediyoruz!

Link to comment
Share on other sites

Vay canına! problem düzeldi, sıfır kasma. Problemin düzelmesine değil de bu kadar (yani sonuna kadar) destek sağladığınız için ve samimi olduğunuz için çok teşekkürler. 2 klasör yüzünden mi yaşandı şimdi bunca çaba. :D

Açıkçası Maxthon hizmetini bırakıcağamı sanmıyorum, ve elimden geldiğince destek vermeyi de düşünüyorum. Herkese iyi forumlar, umarım bu foruma sorunlarla değil zekice fikirlerle dönerim.

Link to comment
Share on other sites

nudecan replied at 2014-6-27 02:29

Vay canına! problem düzeldi, sıfır kasma. Problemin düzelmesine değil de bu kadar (yani sonuna ...

Sizin adınıza çok sevindim (:

Bundan sonraki 4.x versiyonları için çok ekstrem durumlar haricinde temiz kurulum yapmanıza gerek kalmayacak. Yeni güncelleme protokolümüz otomatik olarak bunu yapıyor artık.

Lütfen bundan sonraki herhangi bir sorun, istek ve önerinizi de bize gönül rahatlığıyla bildirin!

Maxthon'un tadını çıkarmanız dileğiyle,

Hayırlı günler (:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.