7twenty

Vice Admin
  • Content count

    4,687
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Profiles

Forums

Release Notes

Bug Tracker

Help page

Help page-CN

Release Note5

Rules and recruitment

Everything posted by 7twenty

  1. Return the normal font! (MX4.9)

    Did you check ClearType and the DirectWrite option on/off?
  2. Return the normal font! (MX4.9)

    Have you setup ClearType in windows? Search for "ClearType" in windows and follow the instructions. Could be that MX4.4 was using a different text rendering method that didn't used ClearType. If MX4.9 changed that, if your ClearType settings aren't set up correctly you'll get weird text like that. Looks like a case of the text not being aliased properly, which is something that ClearType does. Although not sure how the new DirectWrite option changes that. I've had no issues with it, looks the same as it always has.
  3. I think it's irrelevant what fonts it works with or not, especially as Maxthon doesn't have any advanced font management options. Default, which is what most users will be using, is what it should be made to display with correctly. And all that is required is the use of the standard apostrophe, instead of the weird non-standard variation that is in use at the moment. ’ This is what is being used - Alt+0146 on the keypad to type it. ' This is what should be used - apostrophe key on keyboard. As to why it's happening, i don't know, but the fix is simple.
  4. Extension for intercepting new window/tab requests?

    Yeah the dev community is a little dead which is unfortunate, but understandable considering Maxthon is very much a niche browser. I don't agree with that. Much of the API's haven't changed much since the MX3 days, apart from some small revisions/additions. Almost anything written for MX3 should still run in MX5. In fact I think the framework version has only moved from v1.0.0 > v1.0.6 since MX3. As far as your original question, I'd say the popup blocker is what should be doing what you want. Unfortunately there are some sites that get around it as well. Although i've noticed the same on FF as well. While you probably could create an extension that parses each URL, it's well beyond my scope - at least to the point where it's actually usable.
  5. Black screen with 4.9.4.2000

    link works
  6. Looks like something caused it to freeze. I'd just restart the browser and start again. Make sure you're using the most recent versions and try disable any extensions to make sure they're not causing the issue. I tried doing as you described and had no issues.
  7. What happens when you use the restore option from the taskbar (shift+right-click on the taskbar icon)? It's supposed to work as intended. First time I recall that someone has mentioned this. Do the other buttons work as intended?
  8. Where is my download button?

    As noted in the screenshot, you're using a HTML5 player. Seems there's some things that aren't implemented yet with the popup bar for HTML5 content. If there's an option to use Flash, try that and hopefully it might work.
  9. show extensions

    Nothing gets added to the toolbar as A.S. said. It just adds a download button under the video which you can click. Although i'd recommend using Youtube Centre instead. Has more options and the download method is direct rather than a redirect link to savefrom.net.
  10. If you're moving on then that's your call. If not and you're going to put up with it, then 10mins to try and resolve the issue is much better than always dealing with the issues.
  11. That's understandable, but expecting a fix when there is no known cause isn't going to help. As stated, i don't have the issues - if MX was at fault then a significant number of users should be affected. Slow startup/crashes etc solely caused by the browser are rarely the case. There's generally an underlying issue. I would recommend MX5 as it's built on a newer core. Unless you don't like infobox or something else in it. But then that leaves your system/hardware or possibly some userdata or software conflict. Have you tried going through the troubleshooting thread?
  12. What sort of system are you running on? the constant refreshes, hangs and ages to start seems to be related to poor hardware rather than anything that MX is at fault of. Only issue i have with facebook is the page scrolling too far when using the mouse wheel at times. Otherwise, i have 1 tab on facebook open almost 24/7 while the PC is on and can't ever recall it refreshing when looking at it. Passwords issue - how about a link to a page where it doesn't work so we can have a look. It could just be a poorly coded site with stupid field names that MX doesn't like or work with. There's a known issue with some of the Microsoft sites logins that I recall... but not many others that i'm aware of. Yes, if you don't say then no one can help and try to find the cause and fix.
  13. All broken? As in the nothing works... Ok then!? How about some info on what the problem is so it can be resolved, rather that a pointless comment?
  14. Importing user data

    Yeah, I was thinking the same thing. Although it wouldn't make much of a difference, he same thing will happen. Guest mode as noted above.
  15. I've never known Maxthon to offer the option of which PDF reader you want to use. If you want your system default PDF reader to work, just delete or rename the pdf.dll file in Maxthon4\Core\Blink\plugins.
  16. No. Sure it has it's niggles and things that it may not do as well as other browsers, or things that might need to be done differently, or even missing features - but i've been using MX since myIE2 and even after playing around with other browsers I find Maxthon is still the best fit for me. if you could point exactly to the issues you're having it would help in trying to resolve the problem.
  17. Importing user data

    If you haven't started the new portable version then there are no folders. All you need to do is copy the Userdata from your old portable version into the new one. Or you can copy just the UserData\Users\guest folder if want a cleaner update. The QA data is imported correctly between minor version updates, not sure about Major updates. Will test when I get a chance as I don't use QA. There is no automatic import of portable versions because it could be anywhere (although you could just copy the Userdata into %appdata%/Maxthon3 and the importer will find the files). But copying the folder is all that is required and has worked for me for some time. The beauty of portable is that if you keep a backup of your files, if something doesn't work on the import you can just go back to the version you had without an issue till it's resolved and try again later.
  18. Closing this thread... please continue in the original one linked above.
  19. Sooo do any MX5 skins exist?

    See my 2nd post in this PM thread...http://forum.maxthon.com/index.php?/messenger/1084/
  20. Where are my password?

    Looks like it's mxpwd.dat in the MagicFill folder.
  21. Works fine in 4.9.4.2000 Any reason you're still using 4.9.4.100(?) instead of the latest?
  22. Where are my password?

    No difference. Just that all the data stays in the same folder. Installer version saves stuff in registry and in the users\appdata folder. This way if you need to backup anything, or transfer any data you can just copy the entire Maxthon folder. Glad you got things figured out...even though we didn't get to the cause of the issue.
  23. Where are my password?

    Ok then. I thought you were using a passport account. If you're just using a guest account, then it makes things slightly easier. Firstly, make a copy of your Maxthon3 userdata folder. That way if something goes wrong in testing you can just copy it back and continue from where you were. (Should've mentioned that in the post above...) Copy the MagicFill2.dat file from the \Users\[USERNAME]\AppData\Roaming\Maxthon3\Users\guest\MagicFill to the portable version \UserData\Users\guest\MagicFill folder from your install version to the portable version folder. To my knowledge that is the only file that contains the data, so if it's still able to enter that data on pages that means the data is still there and accessible. Hopefully by copying it to the portable version it will display it all properly, then we can look further for the no displaying problem if required. Anything is possible. But if there is a problem with the data file then i'd say the data would be corrupt, not invisible. The fact that it's not showing I think is more that the code that displays the data is the problem, rather than the actual saved passwords file. Hopefully transferring it to the portable version we can figure out if that is the case.
  24. Where are my password?

    Let's try something. (and apologies for going through this earlier). Download the portable version of MX4.9.4.2000 Extract this to your desktop and run Maxthon.exe in the Bin folder. (Make sure your installed version of Maxthon is NOT running when testing!). Test saving a few forms in guest mode (not signed in) and make sure it works properly. Then sign-in to your passport account, wait for everything to sync and see if your saved passwords show. If still nothing shows, then it's something saved to the cloud that is causing the issue. If it's working, then it's a local issue with something on your install. If it does work properly, you can exit Maxthon portable, start your installed version and hopefully on sync it may fix whatever the issue was. If not, then we might look into some copy/pasting... but we'll deal with that later if required.
  25. Where are my password?

    Do you use a passport account? If yes, logout and see what happens if you save a password using the guest account.