• YouTube videos missing quality options on this browser


    Sherifdown0
    • Solved

    Hello Guys 

     

    after setup new system i found youtube havnt more qualty , when i click in help tap i found this 

     

    "

    YouTube videos missing quality options on this browser "

     

     

     

     

    2016-06-27_034509.png




    User Feedback


    This issue occurs very randomly .

    Here is example video https://www.youtube.com/watch?v=mBNS2XhIajU.

    As you can see on 2nd screen quality options are missing on Mx 4.9 (clean install, without Passport or extensions...)
    The first screen is taken from Opera 40  (all available options are there).
    Tried with different custom UA's - no go.
    After several Maxthon's restarts all quality options show up as should it be.

    MaxthonSnap2016062721130.jpg

    MaxthonSnap20160628003042.png

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites

    Confirmed, but why only on random videos?  If it works on one with Maxthon 4.9.3.1000 why doesn't it work on all of them?  Not logical.

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    10 minutes ago, No.1MaxthonFan said:

    Confirmed, but why only on random videos?  If it works on one with Maxthon 4.9.3.1000 why doesn't it work on all of them?  Not logical.

    Very good question . Perhaps only Google knows that :titter:.

    It could be caused by outdated Blink core (?!)

    Edit: Nope. Works also fine with IE11. So it has to be something with Maxthon

    MaxthonSnap2016062721130.jpg

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    52 minutes ago, magg said:

    360/720p using HTML5
    All options using Flash

    So possibly not detecting properly what MX can support?

    42 minutes ago, magg said:

    it could be caused by outdated Blink core (?!)

    Edit: Nope. Works also fine with IE11. So it has to be something with Maxthon

    And these are related how? Assuming it is Blink related, what happens in IE has no relevance. 

    1 hour ago, magg said:

    After several Maxthon's restarts all quality options show up as should it be.

    That is odd though. Says that it does work, just that the planets need to align for it to work properly?

    Was thinking that possibly might be related to a HTML5 option that MX doesn't support, but the above throws that out the window as it technically shouldn't work at all if that was the case.

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites
    14 hours ago, 7twenty said:

     

    And these are related how? Assuming it is Blink related, what happens in IE has no relevance. 

     

    It's clearly shows this problem is related to Maxthon only.

    All these quality options are available in all other browsers - except Mx.

    Tried with Opera 40, Slimjet 10, Chromium 53 - so all of them with up to date Blink core.

    Works just fine also with FF 47, Edge, IE 11 and Mx in Retro Mode - so browsers which use different engines like Gecko, Trident also don't have such problems...

    So it could be related to Blink 39 core or option that Mx doesn't support - as you pointed in your post.

    Here https://support.google.com/youtube/answer/6322658?p=missing_quality&rd=1 Google doesn't explain which exactly Chrome (Blink) version is needed to get all quality options.

     

    EDIT: another example https://www.youtube.com/watch?v=6CYOCOXQ-3g

    or

    https://www.youtube.com/watch?v=TQwkuOYLEEg

    Today (28.06) all YT videos plays with Mx (clean portable) without all quality settings (only 360p and 720 are available)!

    Browser restart does nothing :huh: this time.

    Of course with all other browsers this issue doesn't occurs.

    MaxthonSnap20160628022257.png

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites

    happen on my computer, too.

    Those information already has been transferred to test team. If it's confirmed as a bug, I will give feedback here.

    Thanks for your feedback and others confirm.

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites

  • Pending = We are still working on this report.

    Solved = The issue has been fixed and the resolution will be available in the recent version.

    Closed = Feedback or opinion better posted on our forum for discussion.